Daily Current Affairs and GK questions Updates- 13th March 2015

    Daily Current Affairs and GK questions
    Daily Current Affairs and GK questions Updates- 13th March 2015:                       
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    1).RBI and _____ have agreed on $1.5 currency swap deal?
    a)   Sri Lankan Central Bank
    b)   Bank of Seychelles
    c)   Bank of Bahrain
    d)   Bank of Mauritius


    2).World Kidney Day is observed on_______.
    a)   March 10
    b)   March 11
    c)   March 12
    d)   March 13


    3).Ganjam district of Orissa is famous for nesting of_________.
    a)   Red-wattled lapwing
    b)   One- Horned Rhinos
    c)   Great Indian Bustard
    d)   Olive Ridley Turtles


    4).Who is the winner of Ranji Trophy 2014-15?
    a)   Punjab
    b)   Maharashtra
    c)   Karnataka
    d)   Rajasthan


    5).Godavari Pushkarams is a famous pilgrim of________.
    a)   Uttarakhand
    b)   Odisha
    c)   Assam
    d)   Andhra Pradesh


    6).Which of the following state has decided to waive off loans taken by farmers from the private money lenders?
    a)   Andhra Pradesh
    b)   Maharashtra
    c)   Gujarat
    d)   Uttar Pradesh


    7).Name the Pakistan’s First indigenous armed drone and laser guided missile?
    a)   Barq
    b)   Khaatma
    c)   Haq
    d)   Zila


    8).What is Pam?
    a)   A medicine against ebola
    b)   A new fever virus
    c)   A mobile virus
    d)   A Cyclone


    9).DRDO has developed an AUV , here in AUV, ‘U’ stands for_______.
    a)   Usage
    b)   Urban
    c)   Under Water
    d)   Utility


    10).During Narendra Modi’s maiden visit to Sri Lanka, India has signed four agreements, which of the following NOT comes under that list?
    a)   Youth Development
    b)   Sports
    c)   Customs
    d)   Visa

    Answers:                                 
    1). a)   2). c)   3). d)   4). c)   5). d)   6). b)   7). a)   8). d)   9). c)   10). b)



    Online Mock Tests 2019: