Daily Current Affairs and GK questions Updates- 13th May 2015

    Daily Current Affairs and GK questions Updates
    Daily Current Affairs and GK questions Updates- 13th May 2015:                           
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    Are You preparing for IBPS PO 2019? Start your preparation with Free IBPS PO Mock Test 2019 – Take Test Now
    1).Who is the first Indian Origin Lawmaker in Australia to take oath on the Gita?
    a)   Andrew Bhatia
    b)   Nitesh James
    c)   Rahul Bajaj
    d)   Daniel Mookhey


    2).The Union Cabinet has cleared 5% disinvestment in______ and 10% in_________.
    a)   ONGC, Indian Oil
    b)   SAIL, CIL
    c)   NTPC, Indian Oil
    d)   Indian Oil, CIL


    3).Who is the author of-“The Lives of Others”?
    a)   Sumit Sharma
    b)   Ankit Desai
    c)   Neel Mukherjee
    d)   Sidhartha Gonde


    4).Name the committee which was formed to look into the issue of minimum alternative tax on Foreign Institutional Investors?
    a)   S K Laal
    b)   A P Shah
    c)   G K Devan
    d)   Vijay Kelkar


    5).Which of the following state has signed a MoU with Google to build biggest campus outside US?
    a)   Gujarat
    b)   Andhra Pradesh
    c)   Telangana
    d)   Karnataka


    6).Among the following which state has decided to lift ban on transfers of state employees?
    a)   West Bengal
    b)   Karnataka
    c)   Andhra Pradesh
    d)   Rajasthan


    7).Which among the following state has approved rupee 400 crore for bonus on paddy?
    a)   Haryana
    b)   Bihar
    c)   Assam
    d)   Gujarat


    8).Which is the first state to issue Soil Health Cards to farmers?
    a)   Punjab
    b)   Assam
    c)   Madhya Pradesh
    d)   Maharashtra


    9).Bunkar Sajha Suvidha Kendra has been set up in________.
    a)   Varanasi
    b)   Mathura
    c)   Indore
    d)   Moradabad


    10). Under Namami Gange Programme, how much money has been allocated?
    a)   5,000 crore rupees
    b)   20,000 crore rupees
    c)   10,000 crore rupees
    d)   15,000 crore rupees

    Answers:                                 
    1). d)   2). c)   3). c)   4). b)   5). c)   6). d)   7). b)   8). a)   9). a)   10). b)

    People Also Visited:

    / 5. Reviews