Daily Current Affairs and GK questions Updates- 14th April 2015

Daily Current Affairs and GK questions
Daily Current Affairs and GK questions Updates- 14th April 2015:                          
Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

1).Recently, an E-Magazine has been launched for which of the following?
a)   Digital India
b)   NHAI
c)   Make in India
d)   Swachh Bharat


2).Which of the following country has extended full technological support for the ambitious project to cleanse the Ganga?
a)   Japan
b)   Germany
c)   Australia
d)   Sweden


3).What is the new name of the Visa n Arrival Scheme?
a)   E- Tourist Visa
b)   Easy Visa
c)   Take Visa while you fly
d)   Get it Quick


4).Who is the chairman of the task force which has been formed to expedite work on inter-linking of rivers?
a)   Om Shankar
b)   S D Sharma
c)   B N Navalawala
d)   Ajay Bansal


5).Vividh Bharati Service of Delhi was available at______ Megahertz o FM Mode.
a)   99.5
b)   99.3
c)   100.1
d)   100.5


6).Among the following which has predicted 8% GDP growth rate of India by 2017?
a)   RBI
b)   World Bank
c)   IMF
d)   WTO


7).As per IMF forecast what is the growth percentage of Indian economy for 2015-16?
a)   6.8
b)   7.1
c)   7.3
d)   7.5


8).Barak Valley is located at_______.
a)   Assam
b)   West Bengal
c)   Punjab
d)   Manipur


9).Rongali Bihu is a famous festival of which of the following states?
a)   Tripura
b)   Bihar
c)   Assam
d)   Madhya Pradesh


10).Which of the following two countries has agreed to withdraw the smaller caliber arms?
a)   Ukraine, Japan
b)   Russia, Ukraine
c)   America, China
d)   Germany, Russia

Answers:                                 
1). b)   2). c)   3). a)   4). c)   5). c)   6). b)   7). d)   8). a)   9). c)   10). b)

Online Mock Tests 2019: