Daily Current Affairs and GK questions Updates- 14th February 2015

    Daily Current Affairs and GK questions
    Daily Current Affairs and GK questions Updates- 14th February 2015:                 
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    Are You preparing for IBPS PO 2019? Start your preparation with Free IBPS PO Mock Test 2019 – Take Test Now
    1).What is the range of BrahMos Missile?
    a)   290 km
    b)   330 km
    c)   390 km
    d)   410 km


    2).Which among the following American Company has launched its first manufacturing unit in India?
    a)   Ford Motors
    b)   Apple
    c)   Motorola
    d)   General Electric


    3).RBI has planned to bring back the currency note of one rupee denomination which was discontinued in______.
    a)   2000
    b)   1998
    c)   1994
    d)   1996


    4).Who is Maithripala Sirisena?
    a)   Foreign Minister of Male
    b)   Sri Lankan President
    c)   Sri Lankan PM
    d)   President of Male


    5).Name the state which got its first permanent Judicial Museum?
    a)   Karnataka
    b)   Gujarat
    c)   Maharashtra
    d)   Punjab


    6).Which of the following Indian based company has recently joined hands with WWF for elephant project?
    a)   Muthoot Group
    b)   Birla
    c)   TATA
    d)   Reliance


    7).Who is the author of the book, “Editor Unplugged: Media, Magnates, Netas and Me”?
    a)   Arun Aria
    b)   Vinod Mehta
    c)   Pranoy Rao
    d)   Rajdeep Sardesai


    8).Who acquired Pfizer?
    a)   Taxes Tabs
    b)   Dr Reddy
    c)   New Drugs
    d)   Hospira


    9).India has signed a Loan Grant agreement worth______ with World Bank for Sustainable Livelihoods and Adaption to Climate Change (SLACC) project?
    a)   $8 million
    b)   $9 million
    c)   $10 million
    d)   $12 million


    10).Who got the Best Player Award of All India Football Federation 2014?
    a)   Narayan Das
    b)   Robin Singh
    c)   Sunil Chhetri
    d)   Subrata Pal

    Answers:                                 
    1). a)   2). d)   3). c)   4). b)   5). c)   6). a)   7). b)   8). d)   9). a)   10). c)

    / 5. Reviews