Daily Current Affairs and GK questions Updates- 14th July 2015

    Daily Current Affairs and GK questions Updates
    Daily Current Affairs and GK questions Updates- 14thJuly 2015:                            
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    1).Which of the following company is recalling its 1,55,000 vehicles in India to fix wiring problems?
    a)   General Motors
    b)   Ford
    c)   Maruti
    d)   Ford


    2).At Present India offers e-Tourist Visa to ______ countries.
    a)   76
    b)   58
    c)   80
    d)   40


    3).Which of the following has won the Golden Peacock Environment Management Award 2015?
    a)   Mumbai branch of Tech Mahindra
    b)   Green Drive by Infosys
    c)   WIPRO School Programme
    d)   Tata Steel’s West Bokaro Division


    4).Who has been appointed as the New MD and CEO of National Housing Bank?
    a)   R Siddaramaiya
    b)   Sriram Kalyanaraman
    c)   K S Gill
    d)   P V Raju


    5).What is the name of the Indian inter-operable Satellite Based Augmentation System (SBAS)?
    a)   GPSGI
    b)   GIGAN
    c)   GAGAN
    d)   GAGPS


    6).Name the indigenously developed supersonic surface-to-air missile, which was formally inducted in the Indian Air Force?
    a)   Prithvi
    b)   Akash
    c)   Agni
    d)   Naga


    7).Who is the second bowler to claim hat-trick on ODI debut?
    a)   Hamilton Masakadza
    b)   Quinton de Kock
    c)   Kagiso Rabada
    d)   Corey Anderson


    8).India’s longest road tunnel, set to open in _________ on _________.
    a)   2016, NH 32
    b)   2018, NH 32
    c)   2015, NH 24
    d)   2016, NH 1A


    9).Which of the following bank has signed a deal with financial products aggregator bankbazaar.com?
    a)   UTI
    b)   SBI
    c)   HDFC
    d)   Bank of India


    10).Recently India and _______ has signed an agreement in the field of Election Management and administration.
    a)   Russia
    b)   Tajikistan
    c)   Georgia
    d)   China

    Answers:                                 
    1). a)   2). a)   3). d)   4). b)   5). c)   6). b)   7). c)   8). d)   9). b)   10). c)

    People Also Visited:


    Online Mock Tests 2019: