Daily Current Affairs and GK questions Updates- 14th June 2015

    Daily Current Affairs and GK questions Updates
    Daily Current Affairs and GK questions Updates- 14th June 2015:                            
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    1).Bibek Debroy Committee is related to which of the following sector? 
    a)   Low Taxation
    b)   Higher Education
    c)   Civil Aviation
    d)   Restructuring of Indian Railways


    2).China has newly launched a freight train service connecting Europe by linking Harbin and _________.
    a)   Warsaw
    b)   London
    c)   Hamburg
    d)   Berlin


    3).Union Government has announced Rs. _________ Indian Nuclear Insurance Pool.
    a)   500 Crore
    b)   1500 Crore
    c)   1000 Crore
    d)   750 Crore


    4).IRF stands for: Interest Rate ______.
    a)   Format
    b)   Funds
    c)   Fixed
    d)   Futures


    5).Dick Costolo is related to_______.
    a)   Yahoo
    b)   Google
    c)   Twitter
    d)   Bing


    6).World Blood Donor Day is observed on_________.
    a)   June 14
    b)   June 15
    c)   June 16
    d)   June 17


    7).Which of the following has been decided to launch free roaming from 15th June 2015?
    a)   Airtel
    b)   BSNL
    c)   Reliance
    d)   Vodafone


    8).Which of the following policy has been unveiled by Telangana Government?
    a)   Telangana Education Policy 2015
    b)   Telangana Public Health Policy 2015
    c)   Telangana Industrial Policy 2015
    d)   Telangana Transport Policy 2015


    9).Which of the following guidelines has been newly issued by the RBI on 12th June?
    a)   Repurchase Agreement Rate
    b)   Final guidelines for the 6 year and 13 year cash settled IRF
    c)   Cash Reverse Ratio
    d)   New Interest rates for Home Loans


    10).GAIN stands for_________.
    a)   Global Alliance for Improved Nutrition
    b)   Graphic Aids for Investing Networks
    c)   Global Agriculture Information Network
    d)   Government Agency for Intelligent Network

    Answers:                                 
    1). d)   2). c)   3). b)   4). d)   5). c)   6). a)   7). b)   8). c)   9). b)   10). a)

    People Also Visited:



    Online Mock Tests 2019: