Daily Current Affairs and GK questions Updates- 14th March 2015

    Daily Current Affairs and GK questions
    Daily Current Affairs and GK questions Updates- 14th March 2015:                       
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    1).Which of the following state has decided to impose 10 years jail for cow slaughter?
    a)   Haryana
    b)   Uttar Pradesh
    c)   Punjab
    d)   Uttarkhand


    2).What is the name of the scheme that was launched for redressal of grievances of consumers related to drug pricing and availability of medicine?
    a)   Healthy India
    b)   Jan Seva
    c)   Sab Kae Saath
    d)   Pharma Jan Samadhan


    3).Famous author, Sir Terry Pratchett, who died recently, has NOT written which of the following books?
    a)   The Colour of Magic
    b)   Load of the Rings
    c)   The Carpet People
    d)   Moving Pictures


    4).Sri Lanka has planned to develop a Petroleum Hub at _______, with the help of the India.
    a)   Jaffna
    b)   Kandy
    c)   Trincomalee
    d)   Kurunegala


    5).Name the Indian who has been appointed as a member of the World Association of Anti-Doping Scientist Executive Board?
    a)   Dr Alka Beotra
    b)   Indu Jain
    c)   Birendra Rawat
    d)   Mukesh Rana


    6).Who is the chairman of the 255thlaw commission report on electoral reform for Election Commission of India?
    a)   P K Samant
    b)   N K Nair
    c)   A P Shan
    d)   A K Mishra


    7).Which of the following two countries has signed an arms transfer agreement for military equipment, services and technology for the first time?
    a)   India and Sri Lanka
    b)   Japan and France
    c)   Japan and Russia
    d)   China and Japan


    8).Who is the new brand ambassador for the North East Region?
    a)   Amitabh Bhachan
    b)   Ashish Nandy
    c)   Baichung Bhutia
    d)   Mary Kom


    9).Which is the No.1 University in World Reputation Rankings 2015?
    a)   Harvard University
    b)   Stanford University
    c)   MIT
    d)   IIM University


    10).Former President of _________, Mr. Nasheed has jailed for 13 years?
    a)   Colombia
    b)   Maldives
    c)   Bangladesh
    d)   Nepal

    Answers:                                 
    1). a)   2). d)   3). b)   4). c)   5). a)   6). c)   7). b)   8). d)   9). a)   10). b)



    Online Mock Tests 2019: