Daily Current Affairs and GK questions Updates- 14th May 2015

    Daily Current Affairs and GK questions
    Daily Current Affairs and GK questions Updates- 14th May 2015:                           
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    1).Which among the following organization will provide assistance for Tourist Circuit of Mathura-Vrindavan Braj Areas?
    a)   Asian Bank
    b)   WTO
    c)   World Bank
    d)   IMF


    2).Who is Suchitra Bhattachary?
    a)   Marathi Singer
    b)   Marathi Writer
    c)   Bengali Singer
    d)   Bengali Writer


    3).Lok Sabha has passed the Negotiable Instruments (Amendment) Bill, 2015 which amends the Negotiable Instruments Act_______.
    a)   1881
    b)   1990
    c)   1998
    d)   2001


    4).What is the name of the first Asian Women who has been elected as the Mayor of the UK?
    a)   Jitu Desai Verma
    b)   Harbhajan Kaur Dheer
    c)   Swati Verma
    d)   Preeti Narang


    5).Among the following which state has launched the sports awareness campaign?
    a)   Punjab
    b)   Andhra Pradesh
    c)   Karnataka
    d)   Kerala


    6).Tejaswini Sagar is related to which of the following sports?
    a)   Archery
    b)   Swimming
    c)   Shooting
    d)   Chess


    7).Indian Government has planned to invest $250 billion in coal, power and _______ in next 5 years.
    a)   Renewable energy
    b)   Bio fuel
    c)   Latent energy
    d)   Rain water harvesting


    8).Which among the following state has banned to dig bore wells deeper than 200 feet?
    a)   Rajasthan
    b)   Uttar Pradesh
    c)   Maharashtra
    d)   Madhya Pradesh


    9).For the project of Green India Mission in _______, Union Government has allocated 113 crore 58 lakh rupees recently.
    a)   Assam
    b)   Punjab
    c)   Haryana
    d)   Bihar


    10).Where was the Ustad Yojan has been started?
    a)   Varanasi
    b)   Bhopal
    c)   Lucknow
    d)   Agra

    Answers:                                 
    1). c)   2). d)   3). a)   4). b)   5). a)   6). d)   7). a)   8). c)   9). b)   10). a)

    People Also Visited:

    Online Mock Tests 2019: