Daily Current Affairs and GK questions Updates- 15th February 2015

    Daily Current Affairs and GK questions
    Daily Current Affairs and GK questions Updates- 15th February 2015:                 
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    1).Dr. Y Nayudamma Memorial Award is given to which of the following field?
    a)   Literature
    b)  Science
    c)   World Peace
    d)   Sports


    2).Renewable Energy Global Investors Meet and Expo 2015 was held at_________.
    a)   Chennai
    b)   Mumbai
    c)   New Delhi
    d)   Hyderabad


    3).Who is the Chief Election Commissioner of India?
    a)   H S Brahma
    b)   Nitin Bhalla
    c)   Mukul Mathur
    d)   BK Nair


    4).Which city was carried out at a debate on blasphemy and free speech?
    a)   Berlin
    b)   London
    c)   Sydney
    d)   Copenhagen


    5).Which of the following states has solved Krishna Water issue?
    a)   Andhra Pradesh and Telangana
    b)   Telangana and Karnataka
    c)   Andhra Pradesh and Tamil nadu
    d)   Andhra Pradesh and Karnataka


    6).Recently, China has opened its largest overseas embassy at_______.
    a)   India
    b)   USA
    c)   Pakistan
    d)   Russia


    7).What is the percentage of Teledensity in India?
    a)   59.87%
    b)   77.58 %
    c)   63.43%
    d)   71.49%


    8).As per National Geographic report, which Indian City comes in top 10 Nightlife cities?
    a)   Mumbai
    b)   Delhi
    c)   Goa
    d)   Bangalore


    9).Which of the following is the busiest International City Pair to travel during 2014?
    a)   Delhi to London
    b)   Chennai to Muscat
    c)   Chennai to Singapore
    d)   Mumbai and Dubai


    10).Who are the Joint Winners of Dr. Y Nayudamma Memorial Award 2014?
    a)   Tessy Thomas and Geeta Varadan
    b)   Deepika Rathi and Manju Chug
    c)   Geeta Varadan and V Laxmi
    d)   Tessy Thomas and Manju Chug

    Answers:                                 
    1). b)   2). c)   3). a)   4). d)   5). a)   6). c)   7). b)   8). c)   9). d)   10). a)

    Online Mock Tests 2019: