Daily Current Affairs and GK questions Updates- 15th July 2015

    Daily Current Affairs and GK questions Updates
    Daily Current Affairs and GK questions Updates- 15thJuly 2015:                            
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    Are You preparing for IBPS PO 2019? Start your preparation with Free IBPS PO Mock Test 2019 – Take Test Now
    1).World Youth Skills Day is observed on__________.
    a)   July 13
    b)   July 15
    c)   July 16
    d)   July 14


    2).India’s first railway line was built under PPP model inaugurated in________.
    a)   West Bengal
    b)   Gujarat
    c)   Sikkim
    d)   Rajasthan


    3).Which of the following Indian State is the first to initiate birth defect surveillance?
    a)   Tamil Nadu
    b)   Maharashtra
    c)   Punjab
    d)   Haryana


    4).Which of the following state has recently passed Guarantee of Public Service Bill 2015?
    a)   Punjab
    b)   Maharashtra
    c)   West Bengal
    d)   Gujarat


    5).Who is Rodrigo Oreamuno?
    a)   Proposed name of CEO of Idea
    b)   New MD of Airtel
    c)   Arbitrator Appointed by the Government
    d)   Chairman of Vodafone


    6).Who is the head of the Panel on IPL Betting Scandal 2013?
    a)   Justice Arun Nair
    b)   Justice R M Lodha
    c)   Justice Y K Sabharwal
    d)   Justice C K Kundu


    7).Who has been appointed as Vice-Chief of Indian Army?
    a)   Lt General P S Maan
    b)   Lt General R K Singh
    c)   Lt General Man Mohan Singh Rai
    d)   Lt General V K Singh


    8).Manayangath Subramanian Viswanathan was a famous ______ has passed away recently.
    a)   Poet
    b)   Writer
    c)   Movie Director
    d)   Music Composer


    9).Sinhastha Kumbh Mela is hosted by which of the following states?
    a)   Uttar Pradesh
    b)   Andhra Pradesh
    c)   Maharashtra
    d)   Goa


    10).What is the name of the Spacecraft which made its first visit to Pluto?
    a)   Beyond Pluto
    b)   New Horizons
    c)   Beyond the Universe
    d)   New Era

    Answers:                                 
    1). b)   2). b)   3). d)   4). b)   5). c)   6). b)   7). c)   8). d)   9). c)   10). b)

    People Also Visited:


    / 5. Reviews