Daily Current Affairs and GK questions Updates- 15th June 2015

    Daily Current Affairs and GK questions Updates
    Daily Current Affairs and GK questions Updates- 15th June 2015:                            
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.


    Are You preparing for IBPS PO 2019? Start your preparation with Free IBPS PO Mock Test 2019 – Take Test Now
    1).Who is the author of the book- “Education of Muslims: An Islamic Perspective of Knowledge& Education- Indian Context”?
    a)   Mohamed Shan
    b)   J S Rajput
    c)   Ravi Verma
    d)   Rajesh Kumar


    2).Foreign Direct Investment (FDI) will grow up to ______ in the financial year 2014-15.
    a)   22%
    b)   32%
    c)   46%
    d)   35%


    3).What is the Theme of the ASEAN Dengue Day 2015?
    a)   Act fast to Demolish Dengue
    b)   Prevent Dengue for Prosperous India
    c)   Kill Dengue before it kills you
    d)   Dengue is Everybody’s Concern, Causing Socio-economic Burden, 
    But It’s Preventable


    4).Who is the winner of Stuttgart Men’s Double Open title 2015?
    a)   Rohan Bopanna and Florin Mergea
    b)   Novak Djokovic and David Ferrer
    c)   Alexander Peya and Bruno Soares
    d)   Marin Cilic and Roger Federer


    5).World Elder Abuse Awareness Day was observed on_________.
    a)   June 17
    b)   June 14
    c)   June 15
    d)   June 16


    6).Sheila Kaul the former Governor of _______ has passed away recently.
    a)   Assam
    b)   Himachal Pradesh
    c)   Haryana
    d)   Bihar


    7).What is the current rank of India in ICC Test Cricket?
    a)   5th
    b)   3rd
    c)   6th
    d)   4th


    8).NASSCOM has recently signed a MoU with________ to fasten the activities of Make in India and Digital India agenda.
    a)   IESA
    b)   BHEL
    c)   SAIL
    d)   TATA


    9).BBIN stands for________.
    a)   Barcelona, Britain, Indonesia and Nigeria
    b)   Britain, Bhutan, Indonesia and Nepal
    c)   Bangladesh, Bhutan, India and Nepal
    d)   Bangladesh, Bhutan, India and Netherland


    10).ASEAN Dengue day was observed on_________.
    a)   June 14
    b)   June 15
    c)   June 16
    d)   June 18

    Answers:                                 
    1). b)   2). c)   3). d)   4). a)   5). c)   6). b)   7). d)   8). a)   9). c)   10). b)

    People Also Visited:



    / 5. Reviews