Daily Current Affairs and GK questions Updates- 15th May 2015

    Daily Current Affairs and GK questions Updates
    Daily Current Affairs and GK questions Updates- 15th May 2015:                           
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    1).Gagan Narang is related to which of the following sport?
    a)   Kabbadi
    b)   Archery
    c)   Swimming
    d)   Shooting


    2).Which has launched XOLO Chrome book recently?
    a)   Compaq
    b)   Microsoft
    c)   Yahoo
    d)   Google


    3).Among the following which company has started selling trucks in Vietnam?
    a)   Maruti
    b)   Ashok Leyland
    c)   Tata Motors
    d)   Mahindra Motors


    4).What is Opah?
    a)   Name of the military mission
    b)   It’s a mobile application
    c)   It’s a fish
    d)   It’s a mobile virus


    5).USTAAD Scheme was recently launched in__________.
    a)   Uttar Pradesh
    b)   Assam
    c)   Bihar
    d)   Manipur


    6).Reserve Bank of India has allowed transactions up to rupee_______ without second factor authentication?
    a)   1000
    b)   2000
    c)   3000
    d)   5000


    7).Which of the following PSU has started contactless credit and debit cards?
    a)   Bank of Baroda
    b)   Canara Bank
    c)   SBI
    d)   Bank of India


    8).Which among the two countries has decided to resume Cyprus reunification talks?
    a)   Greece and Belgium
    b)   Turkey and Greece
    c)   France and Greece
    d)   Belgium and Turkey


    9).The Bicameral Central Legislature was established during the British period for the first time under which act?
    a)   The Indian Council Act 1853
    b)   Government of India Act 1898
    c)   Government of India Act 1919
    d)   Government of India Act 1915


    10).Among the following which is oldest landmass of India?
    a)   Northern Plains
    b)   The Himalayas
    c)   Island Group
    d)   Peninsular Plateau

    Answers:                                 
    1). d)   2). d)   3). c)   4). c)   5). a)   6). b)   7). c)   8). b)   9). c)   10). d)

    People Also Visited:


    Online Mock Tests 2019: