Daily Current Affairs and GK questions Updates- 16th April 2015

    Daily Current Affairs and GK questions
    Daily Current Affairs and GK questions Updates- 16th April 2015:                          
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    1).Which of the following Indian Player has inducted into the prestigious Laureus Academy?
    a)   Sania Mirza
    b)   Vishwanadan Anandh
    c)   MS Dhoni
    d)   Sachin Tendulkar


    2).What is the name of the scheme which was planned to launch by RBI, which allows customer to deposit money into their accounts from any banks machine?
    a)   Interoperable Cash
    b)   ATM Cash
    c)   Insta Cash
    d)   Intermoney Banking


    3).How many political parties has joined together to form a new political party called, Janata Parivar?
    a)   3
    b)   4
    c)   6
    d)   5


    4).What is the range of the Agni-III missile?
    a)   3000 km
    b)   2000 km
    c)   1500 km
    d)   2500 km


    5).Surya Bahadur Thapa, ___________ has died recently?
    a)   Former President of Nepal
    b)   Former Prime Minister of Nepal
    c)   Former Prime Minister of Bangladesh
    d)   Former Nepal Ambassador of India


    6).Which among the following has signed a nuclear agreement on supply of Uranium to India?
    a)   China
    b)   Japan
    c)   Russia
    d)   Canada


    7).What is the name of the Indian Naval Ship which was used to rescue Indians from Yemen?
    a)   Virat
    b)   Sumitra
    c)   Vikram
    d)   Arjun


    8).Which of the following company has decided to buy Alcatel Lucent?
    a)   Samsung
    b)   Google
    c)   Nokia
    d)   Apple


    9).Who has been appointed as the India’s next Ambassador to France?
    a)   Dr. Vijay Anandh
    b)   Chandan Bharti
    c)   Dr. Mohan Kumar
    d)   Neha Taneja


    10).Hevesy Medal is related to which of the following fields?
    a)   Radio Chemistry
    b)   Bio Chemistry
    c)   Nuclear Chemistry
    d)   Both a) and c)

    Answers:                                 
    1). d)   2). a)   3). c)   4). a)   5). b)   6). d)   7). b)   8). c)   9). c)   10). d)

    / 5. Reviews

    Online Mock Tests 2019: