Daily Current Affairs and GK questions Updates- 16th February 2015

    Daily Current Affairs and GK questions
    Daily Current Affairs and GK questions Updates- 16th February 2015:                 
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    1).Who is the Director of the movie Dhanak?
    a)   Ramesh Raman
    b)   Nagesh Kukunoor
    c)   N Chandra
    d)   Subash Ghal


    2).To resolve the political and security crisis in __________, a unanimous resolution has adopted by United Nations Security Council.
    a)   Iraq
    b)   Nigeria
    c)   Yemen
    d)   Syria


    3).Louis Jourdan, who died recently, was a famous______.
    a)   Chinese Actor
    b)   French Actor
    c)   German Actor
    d)   American Actor


    4).In IPL 2015, which player has sold for maximum amount?
    a)   Yuvraj Singh
    b)   Michael Hussey
    c)   Murali Vijay
    d)   Brad Hogg


    5).India has signed a deal with ______, for cooperation in the Peaceful Uses of Nuclear Energy.
    a)   Russia
    b)   Bangladesh
    c)   South Korea
    d)   Sri Lanka


    6).Which among the following teams is NOT participating in ICC World Cup 2015?
    a)   Kenya
    b)   UAE
    c)   Scotland
    d)   Afghanistan


    7).Who is Dunya Maumoon?             
    a)   Sri Lankan Foreign Minister
    b)   Sri Lanka President
    c)   Maldivian Foreign Minister
    d)   Maldivian President


    8).Who won maximum medals in 35thNational Games?
    a)   Uttar Pradesh
    b)   Services SCB
    c)   Karnataka
    d)   Kerala


    9).BIS stands for, Bureau of ________ standards.
    a)   Interpol
    b)   Interchange
    c)   International
    d)   Indian


    10).Panaya Inc is a US-based automation technology company was acquired by which of the following India Company?
    a)   Infosys
    b)   HCL
    c)   Wipro
    d)   TATA

    Answers:                                 
    1). b)   2). c)   3). b)   4). a)   5). d)   6). a)   7). c)   8). b)   9). d)   10). a)

    Online Mock Tests 2019: