Daily Current Affairs and GK questions Updates- 16th July 2015

    Daily Current Affairs and GK questions Updates
    Daily Current Affairs and GK questions Updates- 16thJuly 2015:                            
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    Are You preparing for IBPS PO 2019? Start your preparation with Free IBPS PO Mock Test 2019 – Take Test Now
    1).Google has updates its map of disputed shoal between ______ and _______ in the South China Sea.
    a)   China and Japan
    b)   China and Philippines
    c)   Japan and South Korea
    d)   Philippines and Japan


    2).Which of the following country has decided to replace English with Urdu as official language?
    a)   Kazakhstan
    b)   Afghanistan
    c)   Pakistan
    d)   Bangladesh


    3).Who is the chairman of the expert group formed to classify the Caste-Tribe data of the Socio Economic and Caste Census 2011?
    a)   Narendra Modi
    b)   Vikas Guha
    c)   Arvind Panagariya
    d)   Mayank Agrawal


    4).Repealing and Amending (Third) Bill, 2015 proposes for repeal of _______ obsolete Acts.
    a)   201
    b)   90
    c)   117
    d)   187


    5).Which among the following organization has given an idea of variable working hours for the government and private sector in NCR?
    a)   HRD
    b)   Green India
    c)   WHO
    d)   NGT


    6).From which year, Champions League Twenty20 was started?
    a)   2009
    b)   2010
    c)   2008
    d)   2007


    7).India-Myanmar Joint Consultative Commission Meeting was recently held at______.
    a)   Bago
    b)   New Delhi
    c)   West Bengal
    d)   Yangon


    8).Which of the following e-Commerce company has launched Shopo?
    a)   Alibaba
    b)   Snapdeal
    c)   Flipkart
    d)   Yahoo


    9).Recently Government has reduced claims settlement period by EPFO to ______.
    a)   45 days
    b)   15 days
    c)   20 days
    d)   25 days


    10).What is the name of the committee which was formed by RBI to frame action plan on financial inclusion?
    a)   Deepak Mohanty Committee
    b)   Dewan Committee
    c)   Kundra Committee
    d)   Lodha Committee

    Answers:                                 
    1). b)   2). c)   3). c)   4). d)   5). d)   6). a)   7). b)   8). b)   9). c)   10). a)

    People Also Visited:



    / 5. Reviews