Daily Current Affairs and GK questions Updates- 16th June 2015

    Daily Current Affairs and GK questions Updates
    Daily Current Affairs and GK questions Updates- 16th June 2015:                            
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    Are You preparing for IBPS PO 2019? Start your preparation with Free IBPS PO Mock Test 2019 – Take Test Now
    1).Which of the following state has proposed an IT policy, which envisages integrated, walk to walk IT towns?
    a)   Punjab
    b)   Rajasthan
    c)   Maharashtra
    d)   Bihar


    2).India. Poland set trade target of $5 billion by_______.
    a)   2018
    b)   2020
    c)   2019
    d)   2022


    3).IDFC bank branches would be a mix of metros backward areas. This strategy is known as_________.
    a)   Twin Strategy
    b)   Pan Strategy
    c)   Joint Strategy
    d)   Binary Strategy


    4).Which of the following committee has submitted its views in GST to RS Select Committee?
    a)   K K Mani
    b)   Pavan Desai
    c)   B J Rao
    d)   R K Birla


    5).Roads and Transport Authority of ______ has included four Indian Languages into its driving tests?
    a)   England
    b)   UAE
    c)   China
    d)   Mexico


    6).Which of the following company has acquired Letsgomo Labs?
    a)   Snapdeal
    b)   Flipkart
    c)   Google
    d)   Yahoo


    7).Which of the following train has been renamed as Yoga Express?
    a)   Doon Express
    b)   Dehradun Shatabdi
    c)   Mumbai-Haridwar Mail
    d)   Ahmedabad-Haridwar Mail


    8).Mount Sinabung is located at________.
    a)   South Korea
    b)   China
    c)   Indonesia
    d)   Japan


    9).Which of the following has launched Digital Employment Exchange for Industries website?
    a)   Ministry of Micro, small and Medium Enterprises
    b)   Finance Ministry
    c)   HRD
    d)   Ministry of Internal Affairs


    10).One Nation One Number is the tagline of_________.
    a)   Reliance
    b)   Airtel
    c)   BSNL
    d)   Idea

    Answers:                                 
    1). c)   2). a)   3). d)   4). a)   5). b)   6). a)   7). d)   8). c)   9). a)   10). c)

    People Also Visited:



    / 5. Reviews