Daily Current Affairs and GK questions Updates- 16th March 2015

    Daily Current Affairs and GK questions
    Daily Current Affairs and GK questions Updates- 16th March 2015:                       
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    1).Who is the winner of the Santosh Trophy Football 2014?
    a)   Railways Team
    b)   Punjab
    c)   East Bengal
    d)   Services


    2).Which of the following state has started a scheme to promote double cropping?
    a)   Madhya Pradesh
    b)   Orissa
    c)   Assam
    d)   Rajasthan


    3).World Consumer Rights Day is observed on________.
    a)   March 13
    b)   March 14
    c)   March 16
    d)   March 15


    4).According to the report of the Indian Finance Ministry India’s GDP growth rate this year will be _____.
    a)   7.5%
    b)   8%
    c)   6.5%
    d)   8.5%


    5).IMF Chief has announced as, he expects that the Indian Economy will be double by_______.
    a)   2021
    b)   2019
    c)   2022
    d)   2020


    6).Name the state which has passed a bill to regulate entry of outsiders in the state?
    a)   Punjab
    b)   Haryana
    c)   Manipur
    d)   Gujarat


    7).Who is the winner of the Women FIH Hockey World League 2015?
    a)   India
    b)   Poland
    c)   Australia
    d)   Sri Lanka


    8).Name the IMF Chief who is on India Visit?
    a)   Jessica Amber
    b)   Ashley James
    c)   Chelsea Jordan
    d)   Christine Lagarde


    9). “The Work-life balance and health concerns of women: A survey of Delhi” was published by?
    a)   Times of India
    b)   PHD Research Bureau
    c)   FICCI
    d)   CII


    10).What is The Find?
    a)   A Shopping Search Engine
    b)   A new Application
    c)   A new Scheme
    d)   None of these

    Answers:                                 
    1). d)   2). c)   3). d)   4). a)   5). b)   6). c)   7). a)   8). d)   9). b)   10). a)



    / 5. Reviews

    Online Mock Tests 2019: