Daily Current Affairs and GK questions Updates- 16th May 2015

    Daily Current Affairs and GK questions Updates- 16th May 2015:                           
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    Are You preparing for IBPS PO 2019? Start your preparation with Free IBPS PO Mock Test 2019 – Take Test Now
    1).DD and CCTV of _____ has signed an agreement for exchange of art, culture programmes?
    a)   Korea
    b)   South Africa
    c)   Cambodia
    d)   China


    2).Pt Haridutt Sharma Award is related to which of the following field?
    a)   Journalism
    b)   NGOs
    c)   PWD
    d)   Bravery


    3).Which of the following organization has published a report on Making Growth More Inclusive for Sustainable Development in Asia and Pacific?
    a)   World Bank
    b)   WTO
    c)   UNESCAP
    d)   IMF


    4).Among the following countries which observes Nakba Day?
    a)   Bhutan
    b)   Iraq
    c)   Palestine
    d)   China


    5).6th Edition of National Conference of Nuclear Energy was held at_______.
    a)   Bangalore
    b)   New Delhi
    c)   Bhopal
    d)   Goa


    6).Who is appointed as the New Controller General of Accounts of India?
    a)   M J Joseph
    b)   D P Narayan
    c)   Soumya Das
    d)   Pavan Negi


    7).Canada has planned to reduce the Greenhouse gas emission by ______ within 2030?
    a)   20%
    b)   50%
    c)   30%
    d)   40%


    8).Which of the following telecom company has received $2.5 billion Chinese financial deals?
    a)   Tata Docomo
    b)   Aircel
    c)   Vodafone
    d)   Bharti Airtel


    9).Mohammed Morsy, the former president of _____ has been awarded death penalty.
    a)   Indonesia
    b)   Singapore
    c)   Egypt
    d)   Syria


    10).Which of the following bank has opened its first branch in China?
    a)   ICICI
    b)   Axis
    c)   SBI
    d)   Bank of India

    Answers:                                 
    1). d)   2). a)   3). c)   4). c)   5). b)   6). a)   7). c)   8). d)   9). c)   10). a)

    People Also Visited:

    / 5. Reviews