Daily Current Affairs and GK questions Updates- 17th April 2015

    Daily Current Affairs and GK questions
    Daily Current Affairs and GK questions Updates- 17th April 2015:                          
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    Are You preparing for IBPS PO 2019? Start your preparation with Free IBPS PO Mock Test 2019 – Take Test Now
    1).Who is the Prime Minister of Canada?
    a)   Alexa James
    b)   Stephen Harper
    c)   Kean Rutheford
    d)   Rozer Harper


    2).Who is the winner of the Web Ratna Award 2014?
    a)   IRCTC
    b)   My Gov
    c)   DoNER
    d)   HRD Ministry


    3).With which country India has held high level defense talks in April 2015?
    a)   Russia
    b)   South Korea
    c)   Japan
    d)   China


    4).Among the following which is the most profitable Indian Firm of 2014-15?
    a)   Birla Group
    b)   BCCL
    c)   Reliance Industries
    d)   TATA


    5).Satya Nadella, CEO of Microsoft has won the ________ award recently?
    a)   Champions of Technology
    b)   Champions of Mobile
    c)   New Age Leader
    d)   Champions of Change


    6).Who is the winner of the year’s reader poll for TIME Person of the year?
    a)   Narendra Modi
    b)   Barack Obama
    c)   Rathan TATA
    d)   Mary Kom


    7).What is the name of the missile system, which Russia has decided to deliver to Iran?
    a)   Rus- IQ 47
    b)   B- 100
    c)   Rus- 90
    d)   S- 300


    8).Which of the following state has planned to form a task force to devise strategy to eliminate poverty?
    a)   Gujarat
    b)   Haryana
    c)   Bihar
    d)   Kerala


    9).Which of the following countries has decided to hold their first-ever joint military exercise?
    a)   Sri Lanka and China
    b)   Russia, America
    c)   Russia, Pakistan
    d)   India and China


    10).Gharial Recovery Action Plan is a project of which of the following State?
    a)   Uttar Pradesh
    b)   Gujarat
    c)   West Bengal
    d)   Punjab

    Answers:                                 
    1). b)   2). c)   3). b)   4). c)   5). d)   6). a)   7). d)   8). a)   9). c)   10). d)

    / 5. Reviews