Daily Current Affairs and GK questions Updates- 17th February 2015

    Daily Current Affairs and GK questions
    Daily Current Affairs and GK questions Updates- 17th February 2015:                 
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    Are You preparing for IBPS PO 2019? Start your preparation with Free IBPS PO Mock Test 2019 – Take Test Now
    1).Who is the Indian Scientist to win the CAREER 2015 Award?
    a)   Gaurav Batra
    b)   Anuradha Joshi
    c)   Srikanth Jagabathula
    d)   Mayank Joshi


    2).Which of the following company has planned to invest $10 billion for executing green energy projects?
    a)   CIL
    b)   NTPC
    c)   SAIL
    d)   ONGC


    3).How many commodities are added to exempt from commodity transaction tax, recently?
    a)   38
    b)   36
    c)   34
    d)   32


    4).Which of the following Political Party has launched Jai Kisan Abhiyan?
    a)   CPM
    b)   Congress
    c)   BJB
    d)   Aam Aadmi Party


    5).Who is Rajinder Puri?
    a)   Journalist and Cartoonist
    b)   Famous Singer
    c)   Poet
    d)   Indian Politician


    6).Which of the following state has planned to start up a skill development mission?
    a)   Arunachal Pradesh
    b)   Haryana
    c)   Kerala
    d)   Maharashtra


    7).Recently, Lord Vishnu’s Idol which belongs to the 7th Century AD was discovered at______.
    a)   Rajasthan
    b)   Manipur
    c)   Punjab
    d)   Himachal Pradesh


    8).To develop Smart cities in India, Union Ministry of Urban Development has partnered with_______.
    a)   Google
    b)   Microsoft
    c)   IIT Delhi
    d)   Bloomberg Philanthropies


    9).Dosmoche Festival is celebrated in which state?
    a)   Jammu and Kashmir
    b)   Bihar
    c)   Rajasthan
    d)   Madhya Pradesh


    10).Government has imposed Anti-Dumping duty on_______.
    a)   Hardware Tools
    b)   Smart Phones
    c)   Graphite Electrodes
    d)   CPU Chips

    Answers:                                 
    1). c)   2). b)   3). a)   4). d)   5). a)   6). b)   7). c)   8). d)   9). a)   10). c)

    / 5. Reviews