Daily Current Affairs and GK questions Updates- 17th July 2015

    Daily Current Affairs and GK questions Updates
    Daily Current Affairs and GK questions Updates- 17thJuly 2015:                            
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    1).The Competition Commission of India has imposed penalty of ______ crore rupees on ______ state-run insurance companies for cartelization and adopting anti competitive practices.
    a)   558, 7
    b)   450, 6
    c)   858, 5
    d)   671, 4


    2).ADB has cuts the China growth forecast to ______ for 2015-2016?
    a)   6.5%
    b)   7.5%
    c)   7%
    d)   8%


    3).Who has been newly appointed as the Beti Bachao, Beti Padhao Ambassador for Haryana?
    a)   Mary Kom
    b)   Priyanka Chopra
    c)   Parineeti Chopra
    d)   Sania Nehwal


    4).Which of the following country has recently banned wearing of full-face Islamic Veil, including the burka?
    a)   Cameroon
    b)   France
    c)   Nigeria
    d)   Algeria


    5).Zuari River is located at_______.
    a)   Bihar
    b)   Goa
    c)   Punjab
    d)   Jammu and Kashmir


    6).What is the name of the Indian Torpedo launch and recovery vessel which has been decommissioned recently?
    a)   Tajesvani
    b)   Varun
    c)   Astravahini
    d)   Shiva


    7).Alcides Edgardo Ghiggia, who died recently, was a famous________.
    a)   Footballer
    b)   Tennis Player
    c)   Cricketer
    d)   Hockey Player


    8).Name the state which has signed a financial agreement with World Bank of $250 million for Disaster Recovery Project?
    a)   Uttarakhand
    b)   Sikkim
    c)   Andhra Pradesh
    d)   Maharashtra


    9).Government has brought 39 more drugs under the price control, with this the total number of drugs under this category are______.
    a)   Less than 300
    b)   420
    c)   Over 500
    d)   351


    10).India and _______ was conducting a joint survey for exchanging 162 enclaves along the border.
    a)   China
    b)   Pakistan
    c)   Sir Lanka
    d)   Bangladesh

    Answers:                                 
    1). d)   2). c)   3). c)   4). a)   5). b)   6). c)   7). a)   8). c)   9). c)   10). d)

    People Also Visited:


    Online Mock Tests 2019: