Daily Current Affairs and GK questions Updates- 17th June 2015

    Daily Current Affairs and GK questions Updates
    Daily Current Affairs and GK questions Updates- 17th June 2015:                            
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.


    Are You preparing for IBPS PO 2019? Start your preparation with Free IBPS PO Mock Test 2019 – Take Test Now
     1).India has ______ largest ultra high net worth households.
    a)   4th
    b)   3rd
    c)   5th
    d)   6th


    2).Who is the author of the book- “Education of Muslims”?
    a)   Lata Rana
    b)   J S Rajput
    c)   A Zafar
    d)   Veena Malik


    3).Which of the following country has celebrated 800th anniversary of Magna Carta?
    a)   Russia
    b)   South Africa
    c)   England
    d)   America


    4).Who is the author of the book- “Modi Incredible emergence of a star”?
    a)   Priyanka Sharma
    b)   Tarun Vijay
    c)   Pavan Desai
    d)   Rahul Ghosh


    5).Asian Development Bank has proposes to increase lending to India by almost 50% to $12 billion by________.?
    a)   2016
    b)   2018
    c)   2020
    d)   2022


    6).World Day to Combat Desertification and Drought is observed on__________.
    a)   June 18
    b)   June 17
    c)   June 14
    d)   June 16


    7).BSNL has planned to setup ________ wi-fi hotspots across the country in the approx investment of Rs. 6,000 crore.
    a)   30,000
    b)   20,000
    c)   40,000
    d)   10,000


    8).Who is the first Indian footballer to score 50 international goals?
    a)   Mahesh Gawli
    b)   Baichung Bhutia
    c)   I M Vijayan
    d)   Sunil Chhetri


    9).ASCI Stands for_________.
    a)   Advertising Standard Council of India
    b)   Accounts Stability Council of India
    c)   Authentication Standard Committee of India
    d)   Armed System Council of India


    10).Who has been appointed as the new Director of National Crime Records Bureau (NCRB)?
    a)   Aparajita Rai
    b)   Archana Ramasundaram
    c)   Kiran Bedi
    d)   Deepika Sharma

    Answers:                                 
    1). a)   2). b)   3). c)   4). b)   5). a)   6). b)   7). c)   8). d)   9). a)   10). b)

    People Also Visited:

    / 5. Reviews