Daily Current Affairs and GK questions Updates- 17th March 2015

    Daily Current Affairs and GK questions Updates
    Daily Current Affairs and GK questions Updates- 17th March 2015:                       
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    1).Which of the following bank has launched the mobile app called “Chillr”?
    a)   SBI
    b)   Axis
    c)   ICICI
    d)   HDFC


    2).Who is the author of the book: “Nehru and Bose- Parallel Lives”?
    a)   Kuldeep Verma
    b)   Vivek Gautham
    c)   Rudrangshu Mukherjee
    d)   Faisal Niyaz


    3).India has signed a MoU with _______ to strengthen the bilateral Cooperation on Textile and clothing.
    a)   Nepal
    b)   Kyrgyzstan
    c)   Russia
    d)   China


    4).Name the Scheme which was merged with MGNREGA?
    a)   Green India Mission
    b)   Teach India
    c)   Bharat Nirman
    d)   Mid Day Meal


    5).Central Government has agreed to enhance the CRF to Rs. 480 crores for Jammu and Kashmir, here CRF stands for________.
    a)   Central Rural Fund
    b)   Central Roads Fund
    c)   Combined Rural Financing
    d)   Corporate Rural Fund


    6).Indian Railway has announced that the most of the Capitals of North Eastern States will have railway connection within_______.
    a)   2020
    b)   2022
    c)   2025
    d)   2030


    7).India is going to host the first Asian Ministerial Conference on DRR, here in DRR, ‘R’ stands for_______.
    a)   Report
    b)   Revenue
    c)   Remote
    d)   Risk


    8).Which of the following European Countries has decided to join the Asian Infrastructure Investment Bank which was sponsored by China?
    a)   UK, France, Germany and Belgium
    b)   UK, France, Germany, and Italy
    c)   UK, Belgium, Spain and Italy
    d)   UK, Turkey, Germany and Poland


    9).Centre has included in the GST Constitutional Amendment Bill the compensation which will be paid to states for revenue loss on account of________.
    a)   State property damage in riots
    b)   Crop damage due to floods
    c)   Rolling out the new indirect tax regime
    d)   Service tax evasion


    10).Name the two countries which has signed a MoU with CII for smart cities?
    a)   Google and Siemens
    b)   Nokia and Google
    c)   Hitachi and Siemens
    d)   Siemens and Google

    Answers:                                 
    1). d)   2). c)   3). b)   4). a)   5). b)   6). a)   7). d)   8). b)   9). c)   10). c)



    / 5. Reviews

    Online Mock Tests 2019:

    Subscribe and get Unlimited Free Videos