Daily Current Affairs and GK questions Updates- 17th May 2015

    Daily Current Affairs and GK questions Updates
    Daily Current Affairs and GK questions Updates- 17th May 2015:                           
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    Are You preparing for IBPS PO 2019? Start your preparation with Free IBPS PO Mock Test 2019 – Take Test Now
    1).Who is the winner of Men’s Singles Rome Master 2015?
    a)   Andre Agassi
    b)   Novak Djokovic
    c)   Rafael Nadal
    d)   Roger Federer


    2).World Hypertension day is observed on_________.
    a)   May 15
    b)   May 16
    c)   May 17
    d)   May 18


    3).Where the 68th Session of the World Health Assembly was held?
    a)   Sydney
    b)   Rome
    c)   New York
    d)   Geneva


    4).__________ has started its awareness campaigns across Delhi on Prime Minister’s three latest social security schemes?
    a)   Canara Bank
    b)   ICICI
    c)   HDFC
    d)   SBI


    5).Indian Government has decided to grant $1 billion credit to Mongolia to develop its _______.
    a)   IT Sector
    b)   Education
    c)   Health Care
    d)   Infrastructure Development


    6).Which among the following company has planned to open its first overseas campus in China?
    a)   Paytm
    b)   Infosys
    c)   Wipro
    d)   TCS


    7).What is the theme of the Sixth Edition of National Conference on Nuclear Energy?
    a)   Save Earth, Protect Nuclear Energy
    b)   Nuclear Energy for Sustainable approach
    c)   Nuclear Energy: a clean energy option
    d)   Nuclear Energy: Future Perfect


    8).What is the name of the Chinese City where ICICI bank has opened its first branch recently?
    a)   Shanghai
    b)   Beijing
    c)   Shenzhen
    d)   Guangzhou


    9).Which of the two countries has accounted for 54% of the total global gold consumer demand in the first quarter of this year?
    a)   China and Dubai
    b)   India and China
    c)   China and Russia
    d)   Russia and Malaysia


    10).How much amount has been allocated for the development of AYUSH?
    a)   Rs. 7000 crore
    b)   Rs. 10000 crore
    c)   Rs. 5000 crore
    d)   Rs. 6000 crore

    Answers:                                 
    1). b)   2). c)   3). d)   4). a)   5). d)   6). b)   7). c)   8). a)   9). b)   10). c)

    People Also Visited:

    / 5. Reviews