Daily Current Affairs and GK questions Updates- 18th April 2015

    Daily Current Affairs and GK questions Updates
    Daily Current Affairs and GK questions Updates- 18th April 2015:                          
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    1)._________ has predicted that India’s growth will be 7.5% for the year 2015.
    a)   Forbes
    b)   Fitch
    c)   Moody’s
    d)   WTO


    2).Which among the following state has decided to stop the practice of guard of honour for its Ministers?
    a)   Maharashtra
    b)   Bihar
    c)   Haryana
    d)   Gujarat


    3).Which of the following country was decided to invest $2 billion to build pipeline in Pakistan?
    a)   Singapore
    b)   China
    c)   France
    d)   Russia


    4).Baiji Oil Refinery was located at_______.
    a)   Iran
    b)   Iraq
    c)   Dubai
    d)   Saudi Arabia


    5).Where was the 10th World Hindi Conference was yet to be held_______.
    a)   Bangalore
    b)   Bhopal
    c)   Delhi
    d)   Mumbai


    6).Who has appointed as the India’s 20thChief Election Commissioner?
    a)   Nasim Zaidi
    b)   Naveen Prakash
    c)   Mohammed Ali
    d)   Zafar Iqbal


    7).World Hemophilia Day is Observed on_________.
    a)   April 20
    b)   April 19
    c)   April 18
    d)   April 17


    8).World Heritage Day was observed on_______.
    a)   April 20
    b)   April 16
    c)   April 18
    d)   April 17


    9).Who among the following Indian has appointed as the University Advisor Professor East China Normal University?
    a)   Vishal Sikka
    b)   Deepak Parekh
    c)   Gursimran Kaur
    d)   Sachin Tendulkar


    10).Who is the first Women Bus Driver of the Delhi Transport Corporation?
    a)   Neetu Nagpal
    b)   Divya Sharma
    c)   Priyanka Sharma
    d)   Vankadarath Saritha

    Answers:                                 
    1). c)   2). a)   3). d)   4). b)   5). b)   6). a)   7). d)   8). c)   9). a)   10). d)

    / 5. Reviews

    Online Mock Tests 2019: