Daily Current Affairs and GK questions Updates- 18th July 2015

    Daily Current Affairs and GK questions Updates
    Daily Current Affairs and GK questions Updates- 18thJuly 2015:                            
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    1).Among the following policies which has been called as irrational and unreasonable by Supreme Court?
    a)   National Road Security Policy
    b)   Housing Loan Policy
    c)   National Pharmaceutical Pricing Policy
    d)   Land Pricing Policy


    2).Who is the head of the Government Committee on Net Neutrality?
    a)   A K Bhargava
    b)   R M Mittal
    c)   K S Srivastava
    d)   Arvind Panagariya


    3).International Nelson Mandela Day was observed on_______.
    a)   July 15
    b)   July 16
    c)   July 17
    d)   July 18


    4).Union Cabinet has approved the redevelopment of _______ railway stations.
    a)   400
    b)   250
    c)   500
    d)   450


    5).Name the Chinese Telecom Giant which has recently won the security clearance to manufacture telecom equipment in India?
    a)   Joyuong
    b)   Samsung
    c)   Li Ning
    d)   Huawei Technologies


    6).Which of the following Indian City was recently chosen as City of Music by UNESCO under the Creative Cities Network?
    a)   Lucknow
    b)   Varanasi
    c)   Surat
    d)   Kolkata


    7).Among the following, which is the newly constructed broad-gauge railway-line, is the first Non-Government Railway Project of Indian Railways?
    a)   Gandhidham-Tuna Tekra Port Rail Line
    b)   Hooghly-Haldia Port Rail Line
    c)   Ahmedabad-Kandla Port Rail Line
    d)   Nasik Aurangabad Rail Line


    8).Which of the following Indian Company has won the Prestigious Microsoft Award 2015?
    a)   Infosys
    b)   Tech Mahindra
    c)   TCS
    d)   Comparex India Pvt Ltd


    9).Union Government has collaborated with ______ to launch an initiative to recognize the Women Achievers.
    a)   Facebook
    b)   Google
    c)   Twitter
    d)   Yahoo


    10).Union Government has recently launched which of the following agricultural based portals?
    a)   Participatory Guarantee System
    b)   Soil Health Card Portal
    c)   Fertilizer Quality Control System Portal
    d)   All of these


    Answers:                 
    1). c)   2). a)   3). d)   4). a)   5). d)   6). b)   7). a)   8). d)   9). a)   10). d)

    People Also Visited:



    Online Mock Tests 2019: