Daily Current Affairs and GK questions Updates- 18th June 2015

    Daily Current Affairs and GK questions Updates
    Daily Current Affairs and GK questions Updates- 18th June 2015:                            
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    Are You preparing for IBPS PO 2019? Start your preparation with Free IBPS PO Mock Test 2019 – Take Test Now
    1).Finance Ministry has formed two committees to facilitate _______ implementation from next year.
    a)   Make in India
    b)   GST
    c)   DBT
    d)   Digital India


    2).What is the name of the new website that has been launched by Union Government to connect employers and job seekers?
    a)   www.eex.dmcmme.gov.in
    b)   www.eex.dcmcdmme.gov.in
    c)   www.eex.dcmsme.gov.in
    d)   www.eex.dcmdmme.gov.in


    3).Which of the following new trains has been recently announced by the Railway Department to tackle the rush during peak travel season?
    a)   Sankalp Trains
    b)   Convenience Trains
    c)   Holiday Trains
    d)   Suvidha Trains


    4).Government has approved _______ pharma parks with the investment of _______.
    a)   6, Rs. 180 crore
    b)   5, Rs. 200 crore
    c)   3, Rs. 150 crore
    d)   4, Rs. 200 crore


    5).Brow Antlered (Sangai) is the species of________.
    a)   Snake
    b)   Rhino
    c)   Deer
    d)   Bull


    6).Recently, Rafael Nadal has won which of the following title?
    a)   The U S Open
    b)   The Wimbledon
    c)   The French Open
    d)   The Stuttgart Open


    7).Who is the new Chairman and Managing Director of MTNL?
    a)   Narendra Kumar Yadav
    b)   Kailash Singh
    c)   Praveen Mittal
    d)   P A Sangma


    8).Which of the following mountain pass has been reopened after 53 years for the Kailash Mansarovar Pilgrims?
    a)   Karakoram Pass
    b)   Nathu La
    c)   Rohantag La
    d)   Khardung La


    9).Which party’s recognition has been cancelled by the Election Commission?
    a)   People’s Democratic Party (PDP)
    b)   Bahujan Samaj Party (BSP)
    c)   National People’s Party (NPP)
    d)   National Democratic Party (NDP)


    10).Who has been elected as the new President of United Nations General Assembly?
    a)   Viktor Troicki
    b)   Mike Lowanski
    c)   Mogens Lykketoft
    d)   Phil Garrett

    Answers:                                 
    1). b)   2). c)   3). d)   4). a)   5). c)   6). d)   7). a)   8). b)   9). c)   10). c)

    People Also Visited:


    / 5. Reviews