Daily Current Affairs and GK questions Updates- 18th March 2015

    Daily Current Affairs and GK questions
    Daily Current Affairs and GK questions Updates- 18th March 2015:                       
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    1).The 3rd UN World Conference on Disaster Risk Reduction (WCDRR) was held in Sendal City of _______.
    a)   South Korea
    b)   Vietnam
    c)   Japan
    d)   China


    2).The World Economic Forum has selected ________ for the Young Global Leader from India?
    a)   Smriti Irani
    b)   Rahul Gandhi
    c)   Aamir Khan
    d)   Arvind Kejriwal


    3).Who is the first Indian to win Swiss Grand Prix title?
    a)   Kiran Kumar
    b)   Rakesh Verma
    c)   Mukesh Sharma
    d)   Gopichand


    4).Which state has recorded highest swine flu death in India so far?
    a)   Assam
    b)   Gujarat
    c)   West Bengal
    d)   Bihar


    5).Name the yardstick which is used to value a currency against other world currencies?
    a)   Real Effect Exchange Rate
    b)   World Currency Index
    c)   American Currency Index
    d)   FI Rate


    6).Batukbhai Dikshit Award is related to which field?
    a)   Writers
    b)   Players
    c)   Journalist
    d)   Doctors


    7).How many mobile connections are there in India as per latest report?
    a)   Approx 850 million
    b)   Approx 955 million
    c)   Approx 1100 million
    d)   Approx 1001 million


    8).Which among the following is related to the Petroleum Product Line to Nepal?
    a)   SAIL
    b)   GAIL
    c)   HP
    d)   Indian Oil Corporation


    9).What is Tejas?
    a)   Light Combat Aircraft
    b)   Air to Air Missile
    c)   Training Air Craft
    d)   Light Combat Tank


    10).The aim of Nanaji Desmukh Scheme is to build__________.
    a)   Hostel for Girl Students
    b)   Hostel for Nomadic Tribes
    c)   Hostel for Sports Persons
    d)   Hostel for Working Women

    Answers:                                 
    1). c)   2). a)   3). d)   4). b)   5). a)   6). c)   7). b)   8). d)   9). a)   10). b)



    Online Mock Tests 2019: