Daily Current Affairs and GK questions Updates- 18th May 2015

    Daily Current Affairs and GK questions Updates- 18th May 2015:                           
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    1).What is the venue of 10th World Hindi Conference?
    a)   Mumbai
    b)   Bhopal
    c)   Pune
    d)   Delhi


    2).Brad Haddin is related to which of the following sports?
    a)   Tennis
    b)   Badminton
    c)   Cricket
    d)   Foot ball


    3).India and South Korea have signed how many agreements to enhance bilateral relations?
    a)   Seven
    b)   Six
    c)   Five
    d)   Four


    4).India has signed an MoU on Cooperation in Youth Matters with ________.
    a)   Nepal
    b)   South Korea
    c)   Japan
    d)   Russia


    5).Who is the first women governor of Jharkhand?
    a)   Pooja Rathore
    b)   Unnati Pandey
    c)   Shikhar Dutt
    d)   Draupadi Murmu


    6).What is the capital of South Korea?
    a)   Seoul
    b)   Busan
    c)   Minnesota
    d)   Incheon


    7).Who is the president of South Korea?
    a)   Lee Myung-bak
    b)   Park Chung-hee
    c)   Park Geun-Hye
    d)   Roh Lee


    8).Which of the following state has decided to setup waste-to-energy plants in its all districts in next 2 years?
    a)   Andhra Pradesh
    b)   Bihar
    c)   Assam
    d)   Gujarat


    9).Among the following e-Commerce company which has recently sued by fashion brands over alleged counterfeits?
    a)   Amazon
    b)   Alibaba
    c)   Flipkart
    d)   Snapdeal


    10).NITI stands for: National _____ for Transforming India.
    a)   Information
    b)   Internal
    c)   International
    d)   Institution

    Answers:                                 
    1). b)   2). c)   3). a)   4). b)   5). d)   6). a)   7). c)   8). a)   9). b)   10). d)
    People Also Visited:
    Online Mock Tests 2019: