Daily Current Affairs and GK questions Updates- 19th April 2015

    Daily Current Affairs and GK questions
    Daily Current Affairs and GK questions Updates- 19th April 2015:                          
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    1).Barack Obama, has wrote an article about Narendra Modi in which of the following publication?
    a)   WP
    b)   New York Times
    c)   Forbes
    d)   Time


    2).Foreign Minister of __________, Mr.Vladimir V Makei has recently visited India.
    a)   Belarus
    b)   Russia
    c)   China
    d)   Australia


    3).Among the following which ship is NOT participated in Yemen rescue operation?
    a)   INS Tarkash
    b)   INS Mumbai
    c)   INS Sumitra
    d)   INS Kochi


    4).Civil Service Day was observed on__________.
    a)   April 20
    b)   April 21
    c)   April 22
    d)   April 23


    5).US and EU has resumes trade talks in New York on a controversial of _______.
    a)   Truth Law commission
    b)   EU Pink Sheet Committees
    c)   Trans-Atlantic trade deal
    d)   EU Pink Sheet laws


    6).Which among the following state has launched Subodham project to end liquor abuse?
    a)   Kerala
    b)   Rajasthan
    c)   Gujarat
    d)   Assam


    7).12th National Youth Athletics Championships held in______.
    a)   Delhi
    b)   Goa
    c)   Bangalore
    d)   Mumbai


    8).Ashish Jakhar is related to which of the following sports?
    a)   Wrestling
    b)   Javelin Throw
    c)   Shot Put
    d)   Hammer Throw


    9).Which of the following state has setup a task force on agriculture development and poverty alleviation to address the issues?
    a)   Maharashtra
    b)   Uttar Pradesh
    c)   Gujarat
    d)   Punjab


    10).Which of the following is related to Amarnath Yatra?
    a)   Assam
    b)   Uttar Pradesh
    c)   Uttarkhand
    d)   Jammu and Kashmir

    Answers:                                 
    1). d)   2). a)   3). d)   4). b)   5). c)   6). a)   7). b)   8). d)   9). a)   10). d)


    / 5. Reviews

    Online Mock Tests 2019: