Daily Current Affairs and GK questions Updates- 19th February 2015

    Daily Current Affairs and GK questions Updates
    Daily Current Affairs and GK questions Updates- 19th February 2015:                 
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    1).UNICEF has partnered with _____ to provide education content in17African countries?
    a)   Bharti Airtel Ltd
    b)   BCCL
    c)   ICC
    d)   Infosys


    2).Bihar government has announced ______ % of reservation for women in non-gazetted government jobs?
    a)   38%
    b)   35%
    c)   33%
    d)   30%


    3).Nirad Mahapatra, famous _________ has died recently.
    a)   Gujarat film maker
    b)   Karnataka film maker
    c)   Odisha film maker
    d)   Bengali film maker


    4).In NPCL, ‘C’ stands for________.
    a)   Committee
    b)   Corporation
    c)   Carbon
    d)   Commission


    5).Name the state which has launched about 1000 Agri Junctions?
    a)   Madhya Pradesh
    b)   Gujarat
    c)   Bihar
    d)   Uttar Pradesh


    6).Name the project that aimed to build country’s most advanced warships?
    a)   Project – 17A
    b)   Project – 47A
    c)   Project – Navy 2016
    d)   Project – Defense India


    7).In which state, Soil Health Card Scheme has launched?
    a)   Uttar Pradesh
    b)   Rajasthan
    c)   Jharkhand
    d)   Sikkim


    8).Shanta Kumar Patel is related to_______?
    a)   Bharat Nirman
    b)   MGNREGA Act 2005
    c)   National Food Security Act
    d)   Make in India


    9).Delhi Airport has been selected as the world’s best airport in the ______Passengers category?
    a)   20-30
    b)   30-50
    c)   20-25
    d)   25-40


    10).Who is the new US Special Envoy and Coordinator?
    a)   Rashad Hussain
    b)   Raman Rao
    c)   Abid Raja
    d)   Atul Dev

    Answers:                                 
    1). a)   2). b)   3). c)   4). b)   5). d)   6). a)   7). b)   8). c)   9). d)   10). a)

    Online Mock Tests 2019: