Daily Current Affairs and GK questions Updates- 19th July 2015

    Daily Current Affairs and GK questions Updates- 19th July 2015
    Daily Current Affairs and GK questions Updates- 19thJuly 2015:                            
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    Are You preparing for IBPS PO 2019? Start your preparation with Free IBPS PO Mock Test 2019 – Take Test Now
    1).Name the Indian who won the Junior World Golf Championships Title recently?
    a)   Arjun Atwal
    b)   Shubham Jaglan
    c)   Shiv Kapur
    d)   Rashid Khan


    2).Sohra Marathon is hosed at which of the following state?
    a)   Himachal Pradesh
    b)   Sikkim
    c)   Meghalaya
    d)   Manipur


    3).Burmese Martyrs’ Day is observed on________.
    a)   20th July
    b)   17th July
    c)   18th July
    d)   19th July


    4).What is the Theme of World Youth Skills Day 2015?
    a)   Acquiring skills of new age world and tomorrow
    b)   Earning while learning post 2020
    c)   Youth Skills for work and life in the post year Agenda
    d)   Learn one new skill each month


    5).Indian Railways has started collecting feedback about basic amenities through phones using IVRS, here IVRS stands for- Interactive Voice __________ System.
    a)   Response
    b)   Railways
    c)   Ready
    d)   React


    6).Ministry of Railway has modified few tatkal ticket booking rules which will be effective from_________.
    a)   September 1, 2015
    b)   October 1, 2015
    c)   January 1, 2016
    d)   August 1, 2015


    7).46th Session of the Indian Labour Conference was hosted at________.
    a)   Indore
    b)   Hyderabad
    c)   Mumbai
    d)   New Delhi


    8).RBI has recently signed Special Currency Swap Agreement with ________.
    a)   Central Bank of China
    b)   Central Bank of Brazil
    c)   Central Bank of Sri Lanka
    d)   Central Bank of Switzerland


    9).Which of the following company has been selected for the commercial production of its Lakshya Pilot less target aircraft?
    a)   Infosys
    b)   Larson and Toubro
    c)   Lockheed Martin
    d)   General Dynamics


    10).Competition Commission of India was formed in_________.
    a)   2005
    b)   2001
    c)   2003
    d)   2000

    Answers:                                 
    1). b)   2). c)   3). d)   4). c)   5). a)   6). a)   7). d)   8). c)   9). b)   10). c)

    People Also Visited:



    / 5. Reviews