Daily Current Affairs and GK questions Updates- 19th June 2015

    Daily Current Affairs and GK questions Updates
    Daily Current Affairs and GK questions Updates- 19th June 2015:                            
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    Are You preparing for IBPS PO 2019? Start your preparation with Free IBPS PO Mock Test 2019 – Take Test Now
    1).What is the name of the weather alert service which was launched by the Union Government recently?
    a)   Weather Alert 2015
    b)   NOWCAST
    c)   Desh kaa Mausam
    d)   Weather Bharat


    2).In which of the following sector India has offered its expertise to Tanzania?
    a)   Sports Sector
    b)   IT Sector
    c)   Natural Gas Sector
    d)   Solar Energy


    3).Great June Uprising of 2001 is related to which of the following state?
    a)   Uttar Pradesh
    b)   Manipur
    c)   Bihar
    d)   Rajasthan


    4).Which of the following state has decided to provide the welfare fund for tea planters with corpus of Rs. 100 crore?
    a)   West Bengal
    b)   Tamilnadu
    c)   Maharashtra
    d)   Assam


    5).Who is the author of the book- ‘Recasting India’?
    a)   Gaurav Seth
    b)   Ashish Kumar
    c)   Shekhar Raj
    d)   Hindol Senguta


    6).Which of the following country has passed the law to lower the voting age to 18 from 20 years recently?
    a)   Afghanistan
    b)   Sri Lanka
    c)   Iraq
    d)   Japan


    7).Who is the National Security Adviser of India?
    a)   Ajit Doval
    b)   Arun Verma
    c)   Chandan Chauhan
    d)   Sushma Swaraj


    8).Existing Bureau of Indian Standards Act was passed in________.
    a)   1891
    b)   1995
    c)   1986
    d)   2000


    9).Jawaharlal Nehru National Solar Mission has targeted to reach 1 lakh Mega Watt by ________.
    a)   2021
    b)   2022
    c)   2020
    d)   2024


    10).Government has decided to increase the number of working days under MGNREGA from 100 days to 150 days in the area which hit by_______.
    a)   Wild fire
    b)   floods
    c)   drought
    d)   storm

    Answers:                                 
    1). b)   2). c)   3). b)   4). a)   5). d)   6). d)   7). a)   8). c)   9). b)   10). c)

    People Also Visited:


    / 5. Reviews