Daily Current Affairs and GK questions Updates- 19th March 2015

    Daily Current Affairs and GK questions
    Daily Current Affairs and GK questions Updates- 19th March 2015:                       
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    1).Who is the first cricketer to score four successive One Day International Centuries?
    a)   Virat Kohli
    b)   Kumara Sangakkara
    c)   AB de Villiers
    d)   Shikhar Dhawan


    2).Warehousing Corporations (Amendment) Bill, 2015 seeks to amend the Warehousing Corporations Act_______.
    a)   1972
    b)   1975
    c)   1965
    d)   1962


    3).Which of the following state is related Dimapur Lynching Case?
    a)   Nagaland
    b)   Madhya Pradesh
    c)   Himachal Pradesh
    d)   Tripura


    4).To accelerate the growth of the entrepreneurs in Biotechnology, government has recently launched BIRAC, Here ‘C’ stands for________.
    a)   Centre
    b)   Committee
    c)   Council
    d)   Command


    5).India has received 1 billion Euro loan from Germany to improve the ________.
    a)   Rural Road Networks
    b)   Power Infrastructure
    c)   Innovative Funding
    d)   Girl Child Education


    6).Who is the new head of Indian Railways Innovative Council called ’Kaya Kalp’?
    a)   Bimal Jalan
    b)   Deepak Parekh
    c)   Mukesh Ambani
    d)   Ratan Tata


    7).Which of the following state has planned to abolish the local body tax from August 2015?
    a)   Maharashtra
    b)   Madhya Pradesh
    c)   Bihar
    d)   Gujarat


    8).Recently, NGT has announced the fine for Rs. 5,000 on individuals those who are spotted littering or throwing waste on the railway platforms and tracks. Here in NGT, ‘G’ stands for_______.
    a)   Great
    b)   Genuine
    c)   Green
    d)   General


    9).Which of the following company has planned to stop its operations in China due to the new cost cutting move?
    a)   Twitter
    b)   Samsung
    c)   Nokia
    d)   Yahoo


    10).What is Astra?
    a)   Air to Air Missile
    b)   Air to Surface Missile
    c)   Mid air Missile
    d)   Surface to Surface Missile

    Answers:                                 
    1). b)   2). d)   3). a)   4). c)   5). b)   6). d)   7). a)   8). c)   9). d)   10). a)



    Online Mock Tests 2019: