Daily Current Affairs and GK questions Updates- 19th May 2015

    Daily Current Affairs and GK questions Updates
    Daily Current Affairs and GK questions Updates- 19th May 2015:                           
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    Are You preparing for IBPS PO 2019? Start your preparation with Free IBPS PO Mock Test 2019 – Take Test Now
    1).Paragliding World Cup 2015 was hosted at__________.
    a)   Switzerland
    b)   Sweden
    c)   India
    d)   Norway


    2).Which is the first Indian Company to join RE-100 Renewable Energy Campaign?
    a)   Tech Mahindra
    b)   Infosys
    c)   Wipro
    d)   TCS


    3).Which of the following company has decided to become carbon neutral by 2018?
    a)   Wipro
    b)   TCS
    c)   HCL
    d)   Infosys


    4).Name Indian-American Officer who has Prestigious Police Award in the USA?
    a)   Harkeert Singh Saini
    b)   Harleen Desai
    c)   Vicky Dan
    d)   Monty Vig


    5).Google India has announced support for three non-governmental agencies from India working on child safety. Which of these is NOT one of them?
    a)   Bachpan Bachao Andolan
    b)   Childline India Foundation
    c)   Mera Bachpan
    d)   Tulir


    6).Name the bank which has started e-hurts to connect with the rural customers?
    a)   ICICI
    b)   IDBI
    c)   HDFC
    d)   SBI


    7).Who is the CEO of MUNDRA Bank?
    a)   Kavi Ramkrishnan
    b)   Kalyani Dev
    c)   Sudesh Goyal
    d)   Ji Ji Mamman


    8).Who is the chairman of the Joint Committee of Parliament that will go into provisions of the controversial Land Acquisition Bill?
    a)   S S Ahluwalia
    b)   P K Chauhan
    c)   Nitin Raj
    d)   Shashi Kala


    9).Which among the following cities is considered to be the birth place of Korea’s industrialization?
    a)   Busan
    b)   Incheon
    c)   Ulsan
    d)   Seoul


    10).Which of the following country has offered $10 billion for infrastructure projects in India, including smart cities and railways?
    a)   Japan
    b)   South Korea
    c)   China
    d)   Germany

    Answers:                                 
    1). c)   2). b)   3). d)   4). a)   5). c)   6). b)   7). d)   8). a)   9). c)   10). b)

    People Also Visited:


    / 5. Reviews