Daily Current Affairs and GK questions Updates- 1st April 2015

    Daily Current Affairs and GK questions
    Daily Current Affairs and GK questions Updates- 1st April 2015:                            
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    1).Under Rural Infrastructure Development Fund, NABARD has sanctioned the loan amount of Rs. 112.60 crore to ________.
    a)   Bihar
    b)   Madhya Pradesh
    c)   Uttar Pradesh
    d)   Haryana


    2).What is the deal amount of Kotak Mahindra and ING Vysya Bank?
    a)   Rs. 10,000 crore
    b)   Rs. 22,000 crore
    c)   Rs. 15,000 crore
    d)   Rs. 21,000 crore


    3).India has aimed to raise its export to $900 billion by fiscal year______.
    a)   2021-2022
    b)   2020-2021
    c)   2018-2019
    d)   2019-2020


    4).The Competition Commission of India has given its approval for the Holcim-Lafarge merger deal that would create the world’s largest _____ group.
    a)   Bricks
    b)   Cement
    c)   Steel
    d)   Iron


    5).GUJCOC Bill was passed by which state?
    a)   Jharkhand
    b)   Jammu and Kashmir
    c)   Gujarat
    d)   Orissa


    6).How many Central Co-operative Banks has been penalized by RBI non-adherence of the Know Your Customer and Anti-Money Laundering guidelines?
    a)   16
    b)   18
    c)   10
    d)   14


    7).Which are the two new schemes that was launched by Commerce Ministry to address the infrastructural bottlenecks, complex procedures and manufacturing hurdles?
    a)   MEIS and SIES
    b)   SMIE and IMES
    c)   MINP and DIP
    d)   SIES and MINP


    8).Which is the first American State to Imposes Water Restrictions to Deal with the Drought?
    a)   New York
    b)   Mexico
    c)   California
    d)   Texas


    9).How many countries as applied for the membership of the Asian Infrastructure Investment Bank?
    a)   56
    b)   36
    c)   26
    d)   46


    10).The New Capital of Andhra Pradesh will be Amaravati, which was the capital of __________.
    a)   Rashtrakuta Dynasty
    b)   Satavahana Dynasty
    c)   Pandyas Dynasty
    d)   Cholas Dynasty

    Answers:                                 
    1). d)   2). c)   3). d)   4). b)   5). c)   6). a)   7). a)   8). c)   9). d)   10). b)



    Online Mock Tests 2019: