Daily Current Affairs and GK questions Updates- 1st August 2015

    Daily Current Affairs and GK questions Updates- 1st August 2015
    Daily Current Affairs and GK questions Updates- 1stAugust 2015:                            
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    1).Which of the following sport activity has been planned to host at Beijing in 2022?
    a)   Winter Olympics
    b)   Paralympics
    c)   Football World Cup
    d)   Both 1) and 2)


    2).World Day Against Trafficking in Persons is observed on_________.
    a)   July 27
    b)   July 28
    c)   July 29
    d)   July 30


    3).Himalayan Peak 5260 has been renamed after mountaineer _________.
    a)   Monika Kamboj
    b)   Nalini Sengupta
    c)   Sonika Sinha
    d)   Suman Nagrajan


    4).What is the capital of Republic of Guinea?
    a)   Kankan
    b)   Kindia
    c)   Conakry
    d)   Kamsar


    5).Creta is a car which was launched by_______.
    a)   Honda
    b)   Maruti
    c)   Nissan
    d)   Hyndai


    6).Central Government has planned to put ______ more as capital infusion in public sector banks.
    a)   Rs. 15,000 crore
    b)   Rs. 5000 crore
    c)   Rs. 10,000 crore
    d)   Rs. 25,000 crore


    7).Bibek Debroy Committee is related to which of the following sector?
    a)   Restructuring of government schools
    b)   Restructuring of Indian Railways
    c)   Education sector
    d)   Financial inclusion


    8).Which of the following state has announced the Youth Award in the name of Dr. APJ Abdul Kalam?
    a)   Gujarat
    b)   Kerala
    c)   Tamil nadu
    d)   Karnataka


    9).Maharashtra government has announced has planned to construct express way between Nagpur and Mumbai which is has the total distance of _______.
    a)   800 km
    b)   750 km
    c)   1000 km
    d)   500 km


    10).Indra Dhanush is a military exercise which was conducted between _________.
    a)   India and Bangladesh
    b)   India and England
    c)   India and Nepal
    d)   India and Russia

    Answers:                                 
    1). d)   2). d)   3). b)   4). c)   5). d)   6). d)   7). b)   8). c)   9). a)   10). b)

    People Also Visited:

    Online Mock Tests 2019: