Daily Current Affairs and GK questions Updates- 1st February 2015

    Daily Current Affairs and GK questions Updates
    Posted Date-3rd February 2015:
    Daily Current Affairs and GK questions Updates- 1st February 2015:                    
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    1).What is the NPAs of Nationalized Banks in 2013-14?
    a)   2.16 lakh crore
    b)   2.7 lakh crore
    c)   3.3 lakh crore
    d)   4.1 lakh crore


    2).Which among the following is NOT true about 35th National Games?
    a)   Goodwill Ambassador: Sachin Tendulkar
    b)   Total Number of Venues: 29
    c)   Host State: Kerala
    d)   Mascot: Shera


    3).Which of the following Institute has started Mass Open Online Courses (MOOC)?
    a)   FMS
    b)   IIM
    c)   IIT Bombay
    d)   IIT Delhi


    4).Which of the following state has launched Taluka Planning Atlas Project?
    a)   Rajasthan
    b)   Gujarat
    c)   West Bengal
    d)   Himachal Pradesh


    5).Name the Indian Scientist, who joined as a full time-member of NITI Aayog?
    a)   Vaishali Dhar
    b)   Vijay Kumar Saraswat
    c)   Siddharth Pandey
    d)   Sagar Singh


    6).Which of the following state has given its approval to confined genetically modified food trails?
    a)   Punjab
    b)   Gujarat
    c)   Bihar
    d)   Maharashtra


    7).Who is the new President of Italy?
    a)   Carlo Mattarella
    b)   Carlo Azeglio Ciampi
    c)   Sergio Mattarella
    d)   Giorgio Napolitano


    8).Where the second meeting of India-China Media Forum was held?
    a)   New York
    b)   Beijing
    c)   Singapore
    d)   Delhi


    9).How many commemorative Postage Stamp on Swachh Bharat have been released?
    a)   6
    b)   5
    c)   4
    d)   3


    10).As per UN report, India FDI increased by______ in 2014.
    a)   26%
    b)   22%
    c)   20.5%
    d)   19%

    Answers:                                 
    1). a)   2). d)   3). c)   4). b)   5). b)   6). d)   7). c)   8). b)   9). d)   10). a)

    Online Mock Tests 2019: