Daily Current Affairs and GK questions Updates- 1st July 2015

    Daily Current Affairs and GK questions Updates
    Daily Current Affairs and GK questions Updates- 1stJuly 2015:                            
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    1).Ekta Sthal Samadhi Complex does not have the memorial of __________.
    a)   P V Narasimha Rao
    b)   Shankar Dayal Sharma
    c)   Rajiv Gandhi
    d)   R Venkatraman


    2).Among the following which is NOT related with HDFC Bank?
    a)   Loan Today, Pay Later
    b)   Payzapp
    c)   30 min- auto loan
    d)   15 min- 2 wheeler


    3).Who has been appointed as the New Additional Director in CBI?
    a)   Avinash Kaul
    b)   Y C Modi
    c)   Anjali Raj
    d)   Lalit Modi


    4).UN Public Service Award 2015 was won by Nadia District of _________.
    a)   Madhya Pradesh
    b)   Bihar
    c)   Assam
    d)   West Bengal


    5).Which of the following is the World’s Largest Mobile Operator?
    a)   AT& T
    b)   Vodafone
    c)   China Mobile
    d)   Airtel


    6).Among the following which is the new version of Facebook that was launched for its application for Android phones in India?
    a)   FB Lite
    b)   FB India
    c)   FB Plus
    d)   FB Fine


    7).7th Meeting of India-Thailand Joint Commission was held at_________.
    a)   Mumbai
    b)   Bangkok
    c)   Bangalore
    d)   Delhi


    8).Azhagankulam, ancient trade centre located in _________ district of Tamilnadu has been discovered archaeologists.
    a)   Thanjavur
    b)   Salem
    c)   Ramanathapuram
    d)   Chennai


    9).What is the theme of National Statistics Day 2015?
    a)   Know your numbers
    b)   Social Data
    c)   Data and You
    d)   Social Development


    10).In NFLMW, “L” stands for _________.
    a)   Level
    b)   Lender
    c)   Less
    d)   Lending

    Answers:                                 
    1). c)   2). a)   3). b)   4). d)   5). c)   6). a)   7). b)   8). c)   9). d)   10). a)

    People Also Visited:

    Online Mock Tests 2019: