Daily Current Affairs and GK questions Updates- 1st June 2015

    Daily Current Affairs and GK questions
    Daily Current Affairs and GK questions Updates- 1st June 2015:                            
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    Are You preparing for IBPS PO 2019? Start your preparation with Free IBPS PO Mock Test 2019 – Take Test Now
    1).Who has been honored with the Friends of Bangladesh Liberation War Award?
    a)   Mamta Banerjee
    b)   Atal Bihari
    c)   Narendra Modi
    d)   APJ Abdul Kalam


    2).India has decided to sign a MoU on cooperation in the field of Micro, Small and Medium Enterprises with which of the following countries?
    a)   Bangladesh
    b)   Italy
    c)   Sweden
    d)   Norway


    3).India and _______ have agreed on Coastal Shipping agreement.
    a)   Bangladesh
    b)   China
    c)   Bhutan
    d)   Sri Lanka


    4).Who is the new executive director of RBI?
    a)   Devendra Kaul
    b)   Meena Hemchandra
    c)   Aditi Malik
    d)   Amit Vats


    5).Ameenah Gurib Fakim is the first woman President of _________.
    a)   Sudan
    b)   Belgium
    c)   Mauritius
    d)   Nigeria


    6).Who among the following, is not in BCCI’s high powered advisory panel?
    a)   Saurav Ganguly
    b)   Rahul Dravid
    c)   Sachin Tendulkar
    d)   VVS Laxman


    7).According to SBI, what is the expected growth in GDP for this fiscal year?
    a)   6.9%
    b)   6.5%
    c)   7.9%
    d)   8.4%


    8).RBI has allowed ______ to invest in infra bonds of other lenders.
    a)   Banks
    b)   FII
    c)   NDFC
    d)   NGO


    9).Which of the following state will observe 2015-16 as development year to give further fillip to the all-round development of the state?
    a)   Maharashtra
    b)   Gujarat
    c)   Assam
    d)   Punjab


    10).What is the name of the committee that recommended the introduction of service tax on tax reforms?
    a)   CK Rajan Committee
    b)   Raja Chellaih Committee
    c)   VK Bist Committee
    d)   Verma Committee

    Answers:                                 
    1). b)   2). c)   3). a)   4). b)   5). c)   6). b)   7). c)   8). a)   9). d)   10). a)

    People Also Visited:


    / 5. Reviews