Daily Current Affairs and GK questions Updates- 1st March 2015

    Daily Current Affairs and GK questions Updates
    Daily Current Affairs and GK questions Updates- 1st March 2015:                          
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    1).Mufti Mohammad Sayeed is the new Chief Minister of _______.
    a)   West Bengal
    b)   Rajasthan
    c)   Bihar
    d)   Jammu& Kashmir


    2).As per budget 2015, the Service Tax will be increased to _______.
    a)   14%
    b)   13%
    c)   15%
    d)   13.5%


    3).Which among the following state has received Rs. 426.83 crores from the PM’s National Relief Fund for floods relief?
    a)   Jammu and Kashmir
    b)   Orissa
    c)   Uttarakhand
    d)   Punjab


    4).Which of the following country has declared Gaza based Palestinian outfit, Hamas as a terrorist organization?
    a)   Russia
    b)   Syria
    c)   Iran
    d)   Egypt


    5).Name the panel that probes Bhagalpur Riots?
    a)   Yadav Panel
    b)   Veer Singh Panel
    c)   NN Singh Panel
    d)   Metha Panel


    6).How many centrally Sponsored Schemes has been Delinked from support of the Centre?
    a)   9
    b)   8
    c)   7
    d)   5


    7).Government has planned to establish the AIM in NITI Aayog, here AIM stands for_______.
    a)   ATAL Innovation Ministry
    b)   Academic Innovation Mission
    c)   ATAL Innovation Mission
    d)   Academic Innovation Ministry


    8).Government has planned to extend the Tourist Visa on Arrival Scheme for ______ countries.
    a)   150
    b)   145
    c)   130
    d)   120


    9).Which of the following North East States of India has decided to celebrate the 20th February 2015 as their statehood day?
    a)   Arunachal Pradesh and Mizoram
    b)   Manipur and Assam
    c)   Assam and Nagaland
    d)   Arunachal Pradesh and Assam


    10).How much was allotted for the Rural Infrastructure Development in Union Budget 2015?
    a)   10000 Crore
    b)   25000 Crore
    c)   20000 Crore
    d)   15000 Crore

    Answers:                                 
    1). d)   2). a)   3). a)   4). d)   5). c)   6). b)   7). c)   8). a)   9). a)   10). b)

    Online Mock Tests 2019: