Daily Current Affairs and GK questions Updates- 1st May 2015

    Daily Current Affairs and GK questions Updates
    Daily Current Affairs and GK questions Updates- 1st May 2015:                              
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    1).International Labour Day was celebrated on_______.
    a)   May 1st
    b)   May 2nd
    c)   May 3rd
    d)   May 4th


    2).What is venue of Asian Banker Summit 2015?
    a)   Delhi
    b)   Tokyo
    c)   Bangkok
    d)   Hong Kong


    3).MAT stands for_______.
    a)   Maximum Alternate Tax
    b)   Minimum Alternate Tax
    c)   Maximum Average Tax
    d)   Medium Alternate Tax


    4).Which of the following company has launched Edge Web Browser?
    a)   Mozilla
    b)   Yahoo
    c)   Microsoft
    d)   Google


    5).Where was the first meeting of Sub-Group of CM’s on Swachh Bharat Mission was held?
    a)   New Delhi
    b)   Goa
    c)   Bangalore
    d)   Bhopal


    6).What is the India’s growth percentage projected by Fitch for 2015-16?
    a)   7%
    b)   9.5%
    c)   7.5%
    d)   8%


    7).Which of the following organization has launched its first data on TV viewership in India?
    a)   India Rates
    b)   TRP India
    c)   BARC
    d)   ITVD


    8).Which of the following organizations has formed a partnership to offer Pradhan Mantri Jeevan Jyoti Bima Yojana insurance?
    a)   Oriental Insurance and LIC
    b)   NICL and LIC
    c)   Canara Bank and Life Insurance Corporation
    d)   HDFC and SBI


    9).Headquarters of World Trade Organization is _______.
    a)   Berlin
    b)   Geneva
    c)   New York
    d)   Manila


    10).Which of the following country is 161stmember of World Trade Organization?
    a)   Afghanistan
    b)   Bangladesh
    c)   Pakistan
    d)   Seychelles


    Answers:                                 

    1). a)   2). d)   3). b)   4). c)   5). a)   6). d)   7). c)   8). c)   9). b)   10). d)


    People Also Visited:

    / 5. Reviews

    Online Mock Tests 2019:

    Subscribe and get Unlimited Free Videos