Daily Current Affairs and GK questions Updates- 20th April 2015

    Daily Current Affairs and GK questions
    Daily Current Affairs and GK questions Updates- 20th April 2015:                          
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    Are You preparing for IBPS PO 2019? Start your preparation with Free IBPS PO Mock Test 2019 – Take Test Now

    1).Among the following state, which has notified that forests in Aravali range is not forests?
    a)   Haryana
    b)   Assam
    c)   Himachal Pradesh
    d)   Arunachal Pradesh


    2).The Supreme Court of India has appointed ______ to head the team probing the Indian Premiere League scandal?
    a)   Rajeev Sinha
    b)   Manisha Kumar
    c)   Sumit Grover
    d)   Vivek Priyadarshi


    3).Which of the following High Court has completed its 100 years of Celebration in April 2015?
    a)   Lucknow
    b)   Patna
    c)   Bihar
    d)   Delhi


    4).Who is the winner of the 2015 Bahrain Grand Prix of Formula One?
    a)   Michael Shumacher
    b)   Sebastian Vettel
    c)   Lewis Hamilton
    d)   Max Chilton


    5).Among the following, who is the NOT one of the three Indian race walkers that have qualified for 2016 Rio Olympics?
    a)   Manish Rawat
    b)   Sandeep Kumar
    c)   Khushbir Kaur
    d)   Himanshu Kumar


    6).Who is the first Indian women to climb the Mount Everest summit twice in a week?
    a)   Shweta Rana
    b)   Chhurim Sherpa
    c)   Ankita Desai
    d)   Anjali Verma


    7).Recently, a report on Global E-Waste monitor 2014 was released by which of the following organizations?
    a)   UN
    b)   WHO
    c)   WTO
    d)   SAARC


    8).Ankit Keshri is related to which of the following sports?
    a)   Basket Ball
    b)   Hockey
    c)   Baseball
    d)   Cricket


    9).What is the name of the India’s first of stealth destroyers under the P 15-B project?
    a)   INS Chennai
    b)   INS Kochi
    c)   INS Mumbai
    d)   INS Visakhapatnam


    10).Which of the following bank has launched Tap-n-Pay payment service recently?
    a)   ICICI
    b)   Axis
    c)   Bank of Baroda
    d)   SBI

    Answers:                                 
    1). a)   2). d)   3). b)   4). c)   5). d)   6). b)   7). a)   8). d)   9). d)   10). a)

    / 5. Reviews