Daily Current Affairs and GK questions Updates- 20th February 2015

    Daily Current Affairs and GK questions
    Daily Current Affairs and GK questions Updates- 20th February 2015:                 
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    1).Krishi Karman Award was related to which field?
    a)   Tea Productions
    b)   Sugar Productions
    c)   Jute Productions
    d)   Food Grains Productions


    2).India and _______ held first-ever bilateral dialogue on United Nations?
    a)   Japan
    b)   China
    c)   US
    d)   Russia


    3).In CCEA, ‘E’ stands for_________.
    a)   Essential
    b)   Economic
    c)   Environment
    d)   Export


    4).Which of the following has recently acquired the mobile wallet startup LoopPay?
    a)   Samsung Services
    b)   Flipkart
    c)   Microsoft
    d)   Google


    5).Marcia and Lam are______?
    a)   Mobile Applications
    b)   Volcanic Mountain
    c)   Army Vehicles
    d)   Tropical Cyclones


    6).Name the country which has banned commercial surrogacy for foreigners?
    a)   Thailand
    b)   Iraq
    c)   America
    d)   China


    7).Which is the India’s first air quality checking Mobile App?
    a)   Sahara
    b)   Wind Master
    c)   Safar
    d)   Star Pro


    8).Recently, which of the following panel has submitted its report to the Supreme Court on the road safety?
    a)   Pabitra Dulta
    b)   KS. Radhakrishnan
    c)   Ajay Chauhan
    d)   Kumar Pal


    9).Who is Dr. Kalim Ahmed?
    a)   Social Reformer
    b)   Telugu Actor
    c)   Urdu Poet
    d)   Indian Scientist


    10).Government has launched single window eBiz portal for _______ central government services?
    a)   8
    b)   9
    c)   10
    d)   11

    Answers:                                 
    1). d)   2). c)   3). b)   4). a)   5). d)   6). a)   7). c)   8). b)   9). c)   10). d)

    Online Mock Tests 2019: