Daily Current Affairs and GK questions Updates- 20th July 2015

    Daily Current Affairs and GK questions Updates- 20th July 2015
    Daily Current Affairs and GK questions Updates- 20thJuly 2015:                            
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    Are You preparing for IBPS PO 2019? Start your preparation with Free IBPS PO Mock Test 2019 – Take Test Now
    1).Clarity on Institutional Status of _______ was sought by Supreme Court.
    a)   CEOs of PSU
    b)   Chairman of NITI Aayog
    c)   Chief Justice of India
    d)   Chief Election Commissioner


    2).Name the Indian Men’s hockey team’s coach who has been removed recently?
    a)   Gurbaj Singh
    b)   Pargat Singh
    c)   Paul Van Ass
    d)   Richard Allen


    3).BCCI has decided to scraps which of the following Trophy?
    a)   Deodhar Trophy
    b)   Santosh Trophy
    c)   Hazare Trophy
    d)   Duleep Trophy


    4).Colombian Independence Day is observed on_________.
    a)   July 18
    b)   July 20
    c)   July 22
    d)   July 24


    5).Who is the author of the book- “Afsana Nigari”?
    a)   Gurcharan Singh
    b)   Anirban Dutt
    c)   Bisheshar Pradeep
    d)   Amitabh Ghosh


    6).Who is Bisheshar Pradeep?
    a)   Urdu Writer
    b)   Bengali Writer
    c)   Hindi Writer
    d)   Malayalam Writer


    7).Indian Railway has signed a MoU with _______ Government for the speedy implementation of Khurda Road-Bolangir New Broad Gauge rail line.
    a)   West Bengal
    b)   Odisha
    c)   Maharashtra
    d)   Punjab


    8).Which of the following country has decided to cut the emissions by 26% by 2030?
    a)   USA
    b)   India
    c)   Japan
    d)   China


    9).Muziris Heritage Project is related to which of the following state?
    a)   Karnataka
    b)   Goa
    c)   Tamil Nadu
    d)   Kerala


    10).Who has been newly appointed Interim Director of Film and Television Institute of India?
    a)   Prashant Pathrabe
    b)   K S Patil
    c)   Kiron Kher
    d)   Viswhas Rao

    Answers:                                 
    1). c)   2). c)   3). d)   4). b)   5). c)   6). a)   7). b)   8). c)   9). d)   10). a)

    People Also Visited:



    / 5. Reviews