Daily Current Affairs and GK questions Updates- 20th March 2015

    Daily Current Affairs and GK questions Updates
    Daily Current Affairs and GK questions Updates- 20th March 2015:                       
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    Are You preparing for IBPS PO 2019? Start your preparation with Free IBPS PO Mock Test 2019 – Take Test Now
    1).Former Prime Minister of ________, Mr. Malcolm Fraser has passed away recently.
    a)   Russia
    b)   England
    c)   Canada
    d)   Australia


    2).Who is the author of the book- “Indian Parliamentary Diplomacy-Speaker’s Perspective”?
    a)   Meira Kumar
    b)   Pranab Mukherjee
    c)   Narendra Modi
    d)   Sonia Gandhi


    3).World Sparrow day is observed on________.
    a)   22nd March
    b)   21st March
    c)   19th March
    d)   20th March


    4).Kinnerasani Sanctuary was located at_______.
    a)   Rajasthan
    b)   Assam
    c)   Telangana
    d)   Bihar


    5).Which of the following organization has started a new committee called Kaya Kalp?
    a)   RBI
    b)   Ministry of Railways
    c)   SEBI
    d)   Ministry of Sports


    6).Indian Government has planned to startup a FM Radio stations in all the cities which has population over_______.
    a)   1 lakh
    b)   2 lakh
    c)   5 lakh
    d)   10 lakh


    7).What is the outlay amount for Pradhan Mantri Kaushal Vikas Yojana (PMKVY)?
    a)   Rs. 2000 crore
    b)   Rs. 1200 crore
    c)   Rs. 1000 crore
    d)   Rs. 1500 crore


    8).Which of the following place has ranked as best place to do business in India by World Bank?
    a)   Bangalore
    b)   Bhubaneswar
    c)   Goa
    d)   Delhi


    9).SEBI has decided to launch a new process called as DWBIS, in this ‘B’ stands for______.
    a)   Business
    b)   Benefit
    c)   Bank
    d)   Bharat


    10).Government has recently launched the AQI, Here ‘Q’ stands for_______.
    a)   Quantum
    b)   Quarter
    c)   Quality
    d)   Quantity

    Answers:                                 
    1). d)   2). a)   3). d)   4). c)   5). b)   6). a)   7). d)   8). b)   9). a)   10). c)



    / 5. Reviews