Daily Current Affairs and GK questions Updates- 20th May 2015

    Daily Current Affairs and GK questions Updates
    Daily Current Affairs and GK questions Updates- 20th May 2015:                           
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    1).Which of the following state has just achieved 100% inclusion in Jan Dhan Yojana?
    a)   Punjab
    b)   Gujarat
    c)   Assam
    d)   Meghalaya


    2).What is the percentage of money is kept by the banks for their daily transactions?
    a)   15%
    b)   25%
    c)   12%
    d)   10%


    3).Which TV actress was popularly known as Baa?
    a)   Soumya Das
    b)   Sudha Shivpuri
    c)   Surabhi Sharma
    d)   Divya Gupta


    4).Which of the following organization has recently said that Indian economic growth will surpass China in 2015-16?
    a)   Moody’s Report
    b)   UN report
    c)   World Bank Report
    d)   IMF Report


    5).What is X- 37B?
    a)   New Solar Plane
    b)   US Army Mission name in Iraq
    c)   Secret Space Plane
    d)   A new mobile virus


    6).Reliance Industries has raised Rs. 10,000 crore via NCDs. Here NCD stands for_______.
    a)   Non-Convertible Debenture
    b)   New Convertible Debt
    c)   Non- Convertible Debt
    d)   National Currency Debenture


    7).What is the name of the panel which has been set up to suggest ways to resolve a dispute with foreign investors over previously untaxed gains?
    a)   Mishra Panel
    b)   Patel Panel
    c)   Rao Panel
    d)   Shan Panel


    8).Among the following which state has allowed the women to work in factories in night shifts?
    a)   Maharashtra
    b)   Tamil nadu
    c)   Karnataka
    d)   Gujarat


    9).Bansagar Dam Controversy is related to which of the following two states?
    a)   Karnataka and Tamilnadu
    b)   Madhya Pradesh and Chhattisgarh
    c)   UP and Madhya Pradesh
    d)   UP and Haryana


    10).Who is the winner of the Man Booker International Prize 2015?
    a)   Albert Camus
    b)   Steven Coy
    c)   Jean Paul Charles
    d)   Laszlo Krasznahorkai

    Answers:                                 
    1). d)   2). a)   3). b)   4). b)   5). c)   6). a)   7). d)   8). a)   9). c)   10). d)

    People Also Visited:


    Online Mock Tests 2019: