Daily Current Affairs and GK questions Updates- 21st April 2015

    Daily Current Affairs and GK questions
    Daily Current Affairs and GK questions Updates- 21st April 2015:                          
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    1).Japan’s Magnetic levitation train, “Maglev” has created a world speed record by travelling at a speed of________.
    a)   603km/h
    b)   623km/h
    c)   550 km/h
    d)   590 km/h


    2).Which among the following state has introduced a pension scheme for construction workers?
    a)   Manipur
    b)   Punjab
    c)   Bihar
    d)   Assam


    3).Which of the following state has cancelled the permission granted to coca-cola to set up a beverages plant?
    a)   Punjab
    b)   Karnataka
    c)   Kerala
    d)   Tamil Nadu


    4).Which Indian Cricketer has planned to start a Chain of Gyms and fitness centers with the investments of Rs. 90 crore?
    a)   M S Dhoni
    b)   Sehwag
    c)   Virat Kohli
    d)   Sachin Tendulkar


    5).Which among the following state has planned to generate 14400 MW power by 2019?
    a)   West Bengal
    b)   Rajasthan
    c)   Gujarat
    d)   Maharashtra


    6).Which of the following person has been appointed as the Chief Advisor of the Board of Control for Cricket in India’s Anti-Corruption and security Unit?
    a)   Rahul Dravid
    b)   Neeraj Kumar
    c)   Suni Gavaskar
    d)   Ashwani Kumar


    7).Recently Bharatiya Mahila Bank has signed a MoU with which of the following organizations?
    a)   New India Assurance
    b)   LIC
    c)   SBI
    d)   Both a) and b)


    8).To monitor the ________ through online, E-Samiksha has been launched recently.
    a)   Postal Department
    b)   Educational Institutions
    c)   Rail Projects
    d)   Pension funds


    9).Mohammed Morsy, the former president of_______ has been jailed for 20 years.
    a)   Iran
    b)   Egypt
    c)   Russia
    d)   Iraq


    10).J B Patnaik, the former chief minister of ________, has passed away recently.
    a)   Orissa
    b)   Bihar
    c)   Assam
    d)   West Bengal


    Answers:                                 
    1). a)   2). b)   3). d)   4). c)   5). d)   6). b)   7). d)   8). c)   9). b)   10). a)

    / 5. Reviews

    Online Mock Tests 2019:

    Subscribe and get Unlimited Free Videos