Daily Current Affairs and GK questions Updates- 21st February 2015

    Daily Current Affairs and GK questions
    Daily Current Affairs and GK questions Updates- 21st February 2015:                 
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    1).International Mother Language Day is observed on_____.
    a)   20th Feb
    b)   21st Feb
    c)   22nd Feb
    d)   23rd Feb


    2).Name the ministry that provides e-certificates to the students those who passed out from National Council on Vocational Training?
    a)   Ministry of Railways
    b)   HRD Ministry
    c)   Labour and Employment Ministry
    d)   Ministry of External Affairs


    3).What is the name of the Consular Grievances Monitoring System which was recently Indian Government?
    a)   MAHAD
    b)   MADAD
    c)   Indian Grievance
    d)   Indus Shell


    4).Who is the winner of the American Chemical Society Award 2015?
    a)   Purnendu Dasgupta
    b)   Archita Anand
    c)   Seema Verma
    d)   Ashok Lal


    5).Which of the following ministry is in NEWS for espionage?
    a)   HRD
    b)   Defense Ministry
    c)   NHAI
    d)   Ministry of Petroleum and Natural Gas


    6).Kotak Mahindra has got approval from CCI to merger with ________.
    a)   IndusInd Bank
    b)   ING Vysya Bank
    c)   South Indian Bank
    d)   Yes Bank


    7).Recently, India has signed a loan agreement with ADB to increase the power generation capacity in______.
    a)   Rajasthan
    b)   Uttar Pradesh
    c)   Assam
    d)   Bihar


    8).In the _______ team of the Indian Air Force, two women are included for the first time.
    a)   Sarang
    b)   Devi
    c)   Shakti
    d)   Naari


    9).SEBI has cracked down on 33 entities over ______ tax evasion?
    a)   1,000 crore rupees
    b)   1,500 crore rupees
    c)   2,000 crore rupees
    d)   1,800 crore rupees


    10).Which of the following bank has decided to provide financial help to small tea growers in Assam?
    a)   Indian Overseas Bank
    b)   Bank of India
    c)   ICICI
    d)   SBI

    Answers:                                 
    1). b)   2). c)   3). b)   4). a)   5). d)   6). b)   7). c)   8). a)   9). d)   10). d)

    Online Mock Tests 2019: