Daily Current Affairs and GK questions Updates- 21st July 2015

    Daily Current Affairs and GK questions Updates- 21st July 2015
    Daily Current Affairs and GK questions Updates- 21stJuly 2015:                            
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS/SBI/PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    1).Who among the following, is NOT in BCCI working group which has been formed to study Lodha verdict?
    a)   Anirudh Choudhury
    b)   Rajiv Shukla
    c)   Anurag Thakur
    d)   Rahul Dravid


    2).Belgian National Day was Observed on _________.
    a)   July 23
    b)   July 22
    c)   July 21
    d)   July 20


    3).Cortana is related which of the following company?
    a)   Google
    b)   Microsoft
    c)   Apple
    d)   Samsung


    4).Which of the following country has approved Defence White Paper 2015?
    a)   Japan
    b)   Ukraine
    c)   USA
    d)   Russia


    5).What is the name of the High Level Committee which was formed on Status of Women?
    a)   Manjar Kumar Committee
    b)   Trilok Sharma Committee
    c)   Himanshu Jain Committee
    d)   Pam Rajput Committee


    6).What is DRISHTI?
    a)   A Government Welfare Program
    b)   Name of an Indian Destroyer
    c)   Visibility Measuring System
    d)   Anti Aircraft Missile


    7).Who has been appointed as the Chief Economist of the International Monetary Fund?
    a)   Rupesh Gandhi
    b)   Maurice Obstfeld
    c)   Nitesh Rana
    d)   Paul Krugman


    8).PM Narendra Modi has recently launched NCC Portal, here NCC stands for- National _________ Counselling.
    a)   Country
    b)   Committee
    c)   Career
    d)   Cabinet


    9).Amelie Mauresmo is related to which of the following sports?
    a)   Tennis
    b)   Foot ball
    c)   Cricket
    d)   Hockey


    10).Which of the following district of Kerala has decided to go paperless?
    a)   Kollam
    b)   Ernakulam
    c)   Kannur
    d)   Malapuram

    Answers:                                 
    1). d)   2). c)   3). b)   4). a)   5). d)   6). c)   7). b)   8). c)   9). a)   10). b)

    People Also Visited:



    Online Mock Tests 2019: